In seara aceasta, va prezint prajitura Craiasa Zapezii, una dintre prajiturile mele favorite, care este usor de preparat, iar rezultatul este unul minunat absolut de fiecare data.
Daca este prima data cand preparati Craiasa Zapezii, va recomand sa folositi exact gramajele si pasii pe care i-am folosit eu.
Pentru blat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 5 albusuri
- 5 linguri de zahar
- 3 linguri de ulei
- 4 linguri de faina
- Jumatate de plic de praf de copt (de 5 grame)
- Un varf de sare
Pentru crema avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 5 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 4 linguri de faina
- 500 ml lapte
- 100 gr ciocolata neagra
- 250 gr unt
Mai avem nevoie de:
- 200 gr biscuiti simpli
- 200 ml lapte
- Decor 200 ml frisca
- Cocos
Pentru sirop: 4 linguri lapte caldut
Cum preparam blatul:
Mixam albusurile cu sarea, adaugam zaharul, mixam bine. Adaugam uleiul si faina cernuta cu praful de copt. Dam la cuptor la 180 gr pt cca 15 min.
Crema:mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam faina si laptele treptat, , punem cratita pe foc mediu, amestecam pana se ingroasa crema. Impartim crema in doua parti egale, , o parte ramane de vanilie iar in cealalata adaugam ciocolata rupta, amestecam pana se topeste si omogenizeaza bine. Lasam la racit complet ambele.
Untul: 150 gr il adaugam in crema de vanilie si 100 gr in crema de ciocolata, mixam bine ambele creme.
Asamblare: blatul insiropat cu 4 linguri de lapte caldut–crema ciocolata–biscuitii inmuiati in lapte caldut, crema vanilie, frisca, cocos
Eu am pus ciocolata rasa in loc de cocos ca nu mai aveam , sigur arata foarte bine si cu cocos reprezentand ”zapada” . Dam la frigider pana a doua zi si servim.