publicitate

Astazi iti recomand sa incerci o prajitura delicioasa cu miere, budinca de vanilie, bezea si glazura de ciocolata. Reteta este foarte simpla si usoara.

Ingrediente pentru aluat:

  • 100 gr zahar pudra, 1 ou
  • 1 galbenus, 50 gr unt
  • 1 lingura miere de albine, 1 lingurita praf de copt
  • 300 gr faina de grau

Ingrediente pentru crema:

  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 20 gr zahar, 9 albusuri
  • 100 gr zahar pudra, 1.2 litri lapte
publicitate

Ingrediente pentru frisca:

  • 500 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri zahar pudra

Ingrediente pentru glazura:

  • 60 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata alba
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Pregatim, pentru inceput, aluatul. Topim la bain-marie zaharul pudra, oul, galbenusul, mierea de albine si praful de copt. Adaugam apoi faina de grau. Amestecam bine.

Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem jumatate de aluat intr-o tava dreptunghiulara (23×38 cm). Coacem aluatul timp de aproximativ 6-8 minute la o temperatura de 180 grade. In acelasi mod coacem si cealalta jumatate de aluat. Lasam cele doua blaturi sa se raceasca.

Pregatim glazura. Topim ciocolata alba, ciocolata cu lapte si uleiul de floarea soarelui la bain-marie.

Aplicam glazura de ciocolata pe unul dintre cele doua blaturi. Punem blatul glazurat la frigider pentru a se solidifica.

Pregatim crema. Amestecam praful de budinca cu zaharul vanilat si 200 ml lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam budinca. Amestecam bine pana se ingroasa. Luam apoi budinca de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Batem albusurile cu zaharul si zaharul pudra la bain-marie, timp de aproximativ 15 minute. Adaugam spuma de albusuri in budinca rece. Amestecam bine.

Turnam crema obtinuta peste blatul gol. Batem smantana cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtinem o frisca ferma. Intindem frisca peste crema de budinca.

Punem deasupra blatul cu glazura de ciocolata. Bagam prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore. De preferat ar fi sa o lasam la frigider o noapte intreaga. A doua zi o putem taia si servi. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate