publicitate

Foarte multi oameni se confrunta frecvent cu dureri de spate. Uneori coloana verterbrala este obosita sau incordata, alteori, in spatele ei, se ascunde o problema mai grava.

Punctul care elibereaza tensiunea din coloana vertebrala se gaseste chiar la maginea piciorului. Toate problemele de spate sunt proiectate in aceasta zona a picioarelor cu ajutorul punctelor individuale.

Deci, pentru a scapa de tensiune, rigiditate sau dureri de spate, trebuie doar sa-ti masezi corect picioarele. Nu conteaza daca iti masezi singur piciorul, sau daca o face altcineva. Masajul este oricum eficient.

publicitate

Vei simti efectul dupa primul masaj. Masajul nu este doar eficient, ci si placut si benefic pentru sanatate. Tot ce trebuie sa faci pentru a te simti mai bine, este sa-ti masezi piciorul timp de cateva minute.

Cum sa scapi de durerile de spate prin masarea picioroului?

Mai intai, gaseste punctele care leaga piciorul de coloana vertebrala, la marginea picioarelor. Apoi stai jos si incruciseaza-ti picioarele. Ia un picior in maini si maseaza-l.

Zona pe care o cauti, se afla in interiorul piciorului, de la calcai pana la degete. In imaginea de mai jos poti vedea punctele care sunt proiectate in coloana vertebrala.Imagineaza-ti ca linia de pe picior este coloana verterbrala. Apoi apasa cu degetele mari pe aceasta parte a piciorului. In timpul masajului, poti gasi, cu usurinta, locurile potrivite, in care trebuie sa aplici mai multa presiune.

Aceste puncte pot fi dureroase si putin umflate. Daca masezi usor aceste puncte, coloana vertebrala se va relaxa. Masajul picioarelor te va ajuta sa scapi de durerea de spate.

publicitate