Astăzi pregătim chiftele de pui suculente, aromate și delicioase, cu mozzarella. Ca aspect, acestea pot părea chiftele obisnuite, dar în interior există o surpriză deosebită, sub forma unei umpluturi de mozarella (sau cascaval – depinde ce aveti la indemana).
Timp de preparare: 25 minute. Numar de portii: 12.
Lista ingredientelor:
- carne tocata de pui – 400 g
- Mozzarella – 100 g
- Ceapa – 1 buc
- Usturoi – 1-2 catei
- Ou – 1 buc
- Griș – 2 linguri
- Pătrunjel – o legatura
- Făină – 1 lingură
- Ulei – 3 linguri
- Sare – un sfert de lingurita
Preparare:
Pregătește tot ce este necesar. Este mai bine să folositi carne de pui tocata, deoarece aceasta poate contine si carne din pulpe ceea ce va face chiftelele mai gustoase si mai suculente dar te va scuti si de timp pierdut. Cel mai convenabil este să folosiți mozzarella mini sau sa taiati mozarella in cubulete potrivite.
Puneți carnea tocată într-un bol. Adăugați ceapa tocată și usturoiul + oul, grisul, verdeata tocata si sare/piper dupa gust.
Amestecați cu mâinile astfel încât ingredientele de chiftele să fie distribuite uniform. Se lasa 10 minute pentru ca grisul sa se umfle.
Turnați făină într-o farfurie. Udați-vă mâinile cu apă, luați o bucată de carne tocată de dimensiunea (cam cat puteti lua cu o lingura) si intinde pe palma. Așezați o mini mozzarella în centru si ridicați marginile astfel încât brânza să fie înăuntru. Se modelează chiftele, se rulează în făină.
Încinge tigaia cu ulei și puneti chiftelele in uleiul foarte bine incins. Prăjiți chiftelele de pui cu mozzarella pe ambele părți până se obține o crustă aurie.
Apoi puneti din nou toate chiftelele în tigaie, turnați apă astfel încât nivelul acesteia să fie de aproximativ un centimetru. Puneti capacul, reduceți focul la minim și fierbeți timp de 15 minute. Chiftelele sunt suculente, aromate, cu brânză delicioasa in interior. Pofta buna!