Aceasta prajitura este fragedă și incredibil de gustoasă si o recomand cu drag pentru orice ocazie. Este un desert usor, potrivit de dulce, sanatos si fara chimicale, facut acasa.
Prajitura poate fi facuta si sub forma de tort, daca se doreste. Eu o fac cu piersici dar puteti opta pentru orice tip de fruct din compot. Dupa ce este gata, prajitura trebuie data la rece pentru 4-5 ore dupa care poate fi taiata.
Masurati toate ingredientele cu aceeasi cana – eu am folosit una de 250 ml (ca sa va faceti o idee).
Prajitura cu piersici și ciocolată – ingrediente
Pentru blat:
- Ouă – 4 bucăți.
- Zahăr – ½ cană.
- zahăr vanilat – 15 g.
- Făină – ¾ cană.
- Ciocolata neagra – 70 g.
- Praf de copt – 1 linguriță.
Pentru cheesecake:
- Brânză dulce de vaci – 500 g. (puteti folosi crema de branza)
- Zahăr pudră – 1 cană.
- Unt – 100 g.
- Budinca de vanilie – 1 pachet (40g).
- Zahar vanilat – 1 plic
- Lapte – 1 pahar.
- Oua – 4 bucati
Pentru crema:
- Lapte – 500 ml.
- Budinca de vanilie – 1 pachet (40g).
- Amidon de cartofi – 1 linguriță.
- Zahăr – ¾ cană.
- Unt – 200 g.
- Suc – de la ½ lămâie.
În plus:
- Piersici – 1 cutie.
- Ciocolata – 50 g.
Mod de preparare pas cu pas:
Pregatirea blatului
Separați albusurile de gălbenușuri.
Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si zaharul vanilat cate o lingura, batem bine de fiecare data la cea mai mare viteza a mixerului. Adăugați gălbenușurile unul câte unul, bateți la cea mai mică viteză a mixerului.
Se amestecă făina cu praful de copt, se cerne peste compozitia de ouă. Se amesteca cu grija, folosind o spatula.
Se rade ciocolata, se adauga in aluat, se amesteca usor.
Acoperiți fundul formei (24×28) cu hartie de copt, întindeți aluatul, nivelați-l.
Se coace la 180 de grade timp de 30-35 de minute. Se lasa la racit. Tăiați blatul in doua.
Pregatirea cheesecake-ului
Separați gălbenușurile de albușuri. Pentru a marunti bine branza, eu o trec prin sita sau o maruntesc cu blenderul vertical.
Adauga budinca in lapte, amesteca bine sa nu fie cocoloase.
Se bat gălbenușurile cu zahărul pudră și zahărul vanilat, fără a înceta să bată, se adaugă untul moale (la temperatura camerei) în porții, se adaugă brânza maruntita, treptat, se toarnă budinca cu lapte, se amestecă.
Bateți albușurile spumă stabilă, amestecați-le cu grijă în aluatul de brânză.
Punem compozitia intr-o forma acoperita cu hartie de copt, coacem compozitia cu branza la temperatura de 170 de grade pentru aproximativ 45-50 de minute.
Pregatirea cremei
Adăugați budinca și amidonul la ½ cană de lapte, amestecați bine, astfel încât să nu fie cocoloașe.
Adăugați zahărul și zahărul vanilat în restul laptelui, puneți-l pe foc, pana la punctul de fierbere. Se toarnă amestecul de budincă în laptele clocotit, amestecând până se îngroașă – totul la foc mic.
Transferați budinca gătită într-un vas de ceramică, acoperiți cu folie alimentară, astfel încât să atingă întreaga suprafață a cremei. Se lasa la racit.
Bateți untul înmuiat până devine cremos, adăugați budinca răcită câte o lingură, mixati până la omogenizare. Adăugați suc de lămâie fără a opri mixerul.
Pune deoparte 2 linguri. cremă pentru decor.
Montarea prajiturii
Însiropati ușor ambele blaturi cu sirop de piersici (din compot).
Tăiați piersicile în felii subțiri, împărțite în jumătate.
Întindeți jumătate din cremă pe blat, nivelați-l și întindeți deasupra jumătate din piersici. In continuare punem cheesecake-ul copt, intindem restul de crema, punem deasupra piersicile, acoperim cu al doilea blat.
Se unge blatul tortului cu crema ramasa anterior, se presara deasupra ciocolata rasa.
Poftă bună!