Am descoperit o modalitate de a face amestecul de carne mai gustos. Toată lumea iubește chiftelele în casa noastră. Astfel că le pregătesc destul de des, experimentând cu diverse rețete, și aici am dat întâmplător peste o metodă interesantă care face chiftelele și mai gustoase.
Ingrediente:
- 2 cepe;
- 3-4 căței de usturoi;
- 10 g unt;
- 4 felii de pâine albă;
- 150 ml lapte;
- 1 kg carne tocată de pui;
- 1 ou;
- 1 lingură de smântână;
- pătrunjel, sare, piper, boia – după gust.
Preparare:
Tăiați cepele în felii și prăjiți-le până devin aurii, într-o tigaie unsă cu unt.
Odată ce sunt aurii, adăugați usturoiul și prăjiți încă un minut.
Scoateți ceapa cu usturoiul de pe foc și lăsați-le să se răcească. După ce s-au răcit, treceți amestecul de ceapă prin mașina de tocat carne.
Tăiați coaja feliilor de pâine, înmuiați-le în lapte, apoi stoarceți miezul cu mâinile și treceți-l prin mașina de tocat carne.
În carnea tocată, amestecați pâinea și amestecul de ceapă-usturoi, adăugați pătrunjel tocat, sare, ou, smântână, piper măcinat și boia.
Amestecați ingredientele până devin omogene și bateți bine (luați o mână de carne tocată și aruncați-o în bol de câteva ori).
Cu mâinile înmuiate în apă, formați amestecul de carne în chiftele. Așezați chiftelele pe o tigaie unsă cu ulei. Prajiți-le pe ambele părți până devin aurii.
Aceste chiftele sunt suculente și delicate. Le puteți servi cu orice garnitură, cum ar fi piure de cartofi. Pofta buna!