Aceasta reteta de rosii legume la borcan este una dintre preferatele mele dintre toate conservele pentru iarnă! Sunt incredibil de gustoase, dulci și acrișoare și își păstrează perfect forma!
Oricine a încercat un astfel de preparat măcar o dată, îl va face in fiecare an! Jeleul iese moale și se mănâncă mereu împreună cu roșiile – este o noutate dar trebuie neaparat sa incercati! Vă recomand să faceți măcar un borcan pentru a încerca. Sigur o sa va placa!
Ingrediente:
- Roșii – 1,5 kg.
- Ceapa – 2 buc
- Ardei dulce – 2 buc
- Morcov – 1 buc (mare)
Marinada:
- apă – 2 l
- zahăr – 200 g
- sare – 60 g
- Frunza de dafin – 4 buc
- Piper negru boabe – jumatate de linguriță
- Gelatina cu dizolvare rapida – 60 g
- Oțet 9% – 4 linguri
Mod de pregatire:
Într-un borcan curat, puneți felii de roșii, câteva rondele de ceapă, ardei gras tocat și felii de morcovi. Punem toate legumele in doua straturi.
Se toarnă zahărul și sarea într-o cratiță cu apă, se pune pe foc, se amestecă până se dizolvă complet, apoi se adaugă frunza de dafin, boabele de piper negru, se lasă la fiert, se fierbe 2-3 minute și se ia imediat de pe foc.
Turnați gelatină cu dizolvare rapidă în cratita, amestecați până se dizolvă și se omogenizează complet. Apoi punem pe foc si aducem marinata la fiert – doar pana apar primele bule – nu trebuie să fiarbă! De îndată ce apar bule, luati imediat cratita de pe foc!
Turnați oțet 9%, amestecați și turnați marinata în borcane.
Pentru sterilizat – pe fundul cratiței se pune un prosop, se pun borcanele, se acoperă cu capace, se toarnă apă caldă (lasati distanta de 2 degete pana la capacul borcanului) și se sterilizează din momentul fierberii exact 15 minute.
După sterilizare, întoarceți borcanele cu capacul in jos și lăsați să se răcească complet. Nu este nevoie să le mai inveliti in prosop sau patura.
Păstrați borcanele gata făcute la pivniță sau in camara. Roșiile sunt dulci-acrișoare, își păstrează bine forma și sunt foarte gustoase! Și legumele din acest jeleu sunt un adevărat răsfăț! Daca nu l-ai gustat, macar incearca-l, sunt sigura ca o sa iti placa!
O poti face fără legume si sa folosesti doar roșii și ceapă, va fi și delicioasă. Încearcă și gătește cu plăcere!