Este una dintre rețetele mele preferate, o fac și de Sărbători…
Ingrediente pentru blat
- 4 ouă
- 150g zahăr pudră
- 150g margarină Rama
- 2 linguri de cacao
- 150g făină
- 1 plic praf de copt
Mod de preparare:
Se spumează bine gălbenușurile cu zahărul, se pune margarina moale (dar nu topită!) și cacao, apoi se adaugă făina cu praful de copt, amestecând cu o lingură…
Se bat albușurile spumă tare și se incorporează în compoziție, amestecând tot cu lingura…
Compoziția va fi ceva mai tare… Deși pare puțină, este suficientă…
Într-o tavă cu dimensiunile 30/22 cm, în care am pus hârtie de copt, am întins compoziția de blat… Se dă la cuptor până trece testul scobitorii…
Blatul l-am întors cu partea de jos în sus și l-am însiropat… se caramelizează 3-4 linguri de zahăr, se adaugă 150 ml apă și se lasă până se topește zahărul… Cu siropul rece am însiropat bine blatul…
Ingrediente pentru prima cremă:
- 250g nucă măcinată
- 150g zahăr pudră
- 100 ml rom
Se amestecă ingredientele și se întinde compoziția peste blat. Eu am pus esență de rom, am avut cam 90 ml și a fost suficient…
Ingrediente pentru a 2-a cremă:
- 4 ouă
- 200g zahăr
- 2 linguri de cacao
- 250g margarină Rama
Se bat ouăle întregi cu zahăr și cacao, pe baie de abur, până se îngroașă… Se iau de pe foc și se lasă deoparte, până se răcesc suficient…
Margarina (lăsată la temperatura camerei), se spumează bine și se amestecă cu crema…
Se întinde crema peste nucă. Pregătim și o glazură de ciocolată: 200g ciocolată și 120 ml frișcă, se topesc împreună la bain-marie și se întinde pe deasupra…
Se taie a doua zi sau după câteva ore… Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.