Daca v-ati propus sa pregatiti un tort de casa, atunci cu siguranta veti fi incantata de aceasta reteta pentru crema. Nemaipomenit de gustoasa, crema de lapte este delicata si potrivita pentru orice tip de torturi si prajituri.
Avem nevoie de:
- 400 ml de lapte proaspat, 400 ml smantanta pentru frisca (35% grasime)
- 3 galbenusuri, 100 gr lapte condensat
- 5 linguri de faina, 100 g de unt
- 80 grame de zahar, 1 fiola esenta de vanilie
Cum se prepara crema de lapte:
Intr-un ibric fierbem un pahar de lapte, iar intr-o craticioara vom combina laptele ramas, laptele condensat si smantana pe care le vom pune la foc mic. Intr-un bol vom bate galbenusurile cu zaharul.
Laptele fierbinte din ibric se amesteca cu faina si le adaugam in jet subtire in compozitia de galbenusuri, amestecand continuu si foarte bine pentru a nu face cocoloase.
In momentul in care amestecul din craticioara incepe sa fiarba il luam de pe foc si turnam in jet subtire compozitia de galbenusuri peste el amestecand cu ajutorul unui tel.
Compozitia astfel obtinuta se pune la foc mic si se incalzeste pana se ingroasa. In acest timp amestecati continuu. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se adauga esenta de lamaie, apoi se lasa la racit.
Cand a ajuns la temperatura camerei adaugam untul pe care il taiem cubulete si mixam timp de 2-3 minute pana ce crema va capata o textura perfecta pentru torturi.