Desertul cu pișcoturi frișcă și zmeură la pahar este atât de gustos, încât nu te poți sătura de el prea ușor. Am pregătit ieri 5 pahare și s-au mâncat toate. Nu a mai rămas nimic nici pe fundul paharelor.
Ingrediente pentru 2 pahare de 400 ml:
- 2 pișcoturi
- 1 plic budincă de vanilie, 200 gr cremă de brânză
- 200 ml smântână dulce pentru frișcă, 300 ml lapte
- 2 linguri zahăr pudră
Ingrediente pentru topping:
- 200 gr zmeură, 50 ml apă
- 3 linguri zahăr, 1 linguri amidon
- 1 lingură apă
Mod de preparare:
Pregătim mai întâi toppingul pentru a avea timp să se răcească. Punem într-o oală zmeura, zahărul și 50 ml de apă. Gătim zmeura până se înmoaie. Dacă nu vrem să simțim semințele, strecurăm sosul de zmeură printr-o sită.
Amestecăm separat amidonul cu o lingură de apă și-l adăugăm în zmeură. Punem zmeura cu amidon la fiert, apoi o lăsăm să se răcească.Într-un castron mai mare, adăugăm praful de budincă, crema de brânză, smântâna lichi, laptele și zahăr pudră. Amestecăm toate ingredientele timp de aproximativ 5 minute, până obținem o cremă fină.
Rupem pișcoturile în bucățele și le punem în cele 2 pahare.
Punem crema într-o seringă de cofetărie și începem să punem crema în pahar, în formă de cerc. Aplicăm desupra toppingul de zmeură, în același mod. Continuăm să adăugăm cremă și topping până epuizăm ingredientele.
Ultimul strat trebuie să fie cu topping de zmeură. Punem desertul în frigider și-l lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit bine, îl putem servi. Acest desert este ușor de pregătit și are un gust foarte bun. Poftă bună și spor la gătit!