Descoperiți secretul croissanturilor perfecte de casă cu rețeta noastră pentru croissante pufoase cu unt, care sunt un succes nu doar la copii, ci și între întreaga familie. Această rețetă este o modalitate minunată de a aduce un pic din brutarie franțuzească direct în casa dumneavoastră. Hai să începem!
Ingrediente pentru aluat:
- 200 ml lapte cald
- 200 ml apă caldă
- 10 g drojdie uscată
- 25 g zahăr
- 1 ou
- 1 albuș de ou
- 660 g făină
- 1 linguriță de sare
Pentru alte ingrediente:
- 100 g unt – pentru uns
- 1 gălbenuș + lapte – pentru uns
Mod de preparare:
Turnați laptele cald într-un bol, adăugați apa caldă, drojdia uscată și zahărul – amestecați, apoi acoperiți cu folie și lăsați să se odihnească timp de 15 minute.
După 15 minute, îndepărtați folia, adăugați oul bătut și albușul de ou, apoi adăugați treptat făina cernută și sarea – amestecați.
Presărați o suprafață curată cu făină și frământați aluatul cu mâinile.
La final, ungeți suprafața curată cu puțin ulei, astfel aluatul se va întinde și va fi mai ușor de frământat într-o bilă pe care o puneți într-un bol, acoperiți cu folie și lăsați să dospească timp de 30 de minute într-un loc călduros.
Ar trebui să obțineți un aluat moale, pufos și aerisit.
Puneți aluatul dospit pe o suprafață curată și împărțiți-l în 12 părți egale. Din fiecare bucată de aluat, formați o bilă, acoperiți-le cu un prosop și, pe rând, le întindeți în formă de foaie.
Așezați fiecare foaie pe un platou presărat cu făină și ungeți-le cu unt topit – repetați acest pas pentru fiecare bilă de aluat.
Când întoarceți platoul, veți obține o mare foaie de aluat unsă cu unt, pe care o întindeți cu un sucitor și o împărțiți în 12 părți egale, sub formă de triunghiuri.
Apoi, rulați fiecare triunghi în formă de croissant și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsându-le să stea frumos unele lângă altele.
La final, ungeți croissantele cu un amestec de gălbenuș de ou și lapte, pentru a le face frumos aurii.
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute la 180°C.
După coacere, serviți-le cu dragoste, multă savoare și eleganță.
Pofta buna!