publicitate

Prietena mea cea mai buna mi-a spus ca-mi va face o vizita in weekend. Pentru ca vreau sa o indulcesc, i-am pregatit o prajitura delicioasa cu rom, gem de caise si bezea. Daca vrei s-o incerci si tu, gasesti reteta in randurile de mai jos.

Ingrediente pentru aluat:

  • 600 gr faina de grau, 200 gr unt
  • 150 gr zahar pudra, 1 plic praf de copt
  • 4 galbenusuri, 100 ml lapte

Ingrediente pentru crema:

publicitate
  • 200 ml lapte, 1 plic zahar vanilat
  • 50 ml rom, 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra, 50 gr cacao
  • 5 linguri gem de caise

Ingrediente pentru bezea:

  • Un praf de sare
  • 4 albusuri
  • 250 gr zahar pudra

Mod de preparare:

Pentru inceput ne vom ocupa de aluat. Cernem faina cu praful de copt intr-un bol incapator. Batem galbenusurile cu zaharul pudra. Adaugam amestecul de faina in spuma de galbenusuri. Adaugam apoi untul moale si laptele. Amestecam bine pentru a se combina ingredientele. Impartim aluatul obtinut in 3.

Coacem, pe rand, 3 foi de aluat, pe spatele unei tavi de copt. Vom sfarama una dintre cele 3 foi de aluat coapte, cat inca este calda.

Amestecam apoi zaharul vanilat si romul in 200 ml lapte. Adugam apoi aluatul maruntit si gemul de caise. Amestecam bine. Batem untul cu zaharul pudra si cacaoa. Il adaugam apoi in amestecul de lapte si aluat. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Punem o foaie de aluat pe un platou. Intindem deasupra umplutura obtinuta anterior. Acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat.

Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul pudra, putin cate putin si continuam sa amestecam, pana obtinem o spuma tare. Batem spuma la bain-marie timp de aproximativ 20 de minute.

Intindem spuma tare peste cea de-a doua foaie de aluat. Aplatizam partea superioara cu o spatula. Punem prajitura la frigider peste noapte. A doua zi o putem taia si servi impreuna cu cei dragi. Pofta buna!

publicitate