publicitate

Cunoasterea pH-ului si a echilibrului acido-bazic este importanta pentru fiecare persoana care doreste sa evite bolile cronice. La urma urmei, toata lumea trebuie sa mentina un mediu alcalin in corpul tau, pentru a-si pastra santatea.

Corpul uman face toate eforturile pentru a mentine un mediu usor alcalin (pH 7.35). Cu toate acestea, dieta nesanatoasa si stresul schimba acest mediu intr-unul acid, in care bolile prospera.

Totusi, aici este necesar sa amintim ca este important sa se faca distinctia intre pH-ul sangelui si pH-ul tesuturilor sau spatiilor intercelulare.

publicitate

Din pacate, datorita obiceiului de a manca nesanatos, mentinerea unui mediu interior alcalin este dificila. Oamenii obisnuiesc sa consume alimente pre-preparate, incalzite in cuptorul cu microunde, sau alimente procesate. Toate sunt extrem de nesanatoase pentru organism.

Prin urmare, este important ca oamenii sa adopte o dieta alcalina pentru a-si mentine sanatatea.

Principiile dietei alcaline

Dupa cum am mentionat deja, dezechilibrul pH-ului si mediul acid pot duce la dezvoltarea diferitelor boli. Pe de alta parte, o dieta alcalina restabileste echilibrul si suprima inflamatia din organism.

Alimente sanatoase

O dieta alcalina implica consumul urmatoarelor alimente:

  • Legume cu frunze verz
  • Broccoli
  • Radacinoase, condimente si ierburi
  • Fasole, mazare, linte
  • Conopida si varza
  • Usturoi, ceapa, praz si arpagic
  • Nuci si seminte
  • Orez

In plus, fata de acestea alimente, cantitatei moderane de carne de la animale crescute in curte sunt permise de cateva ori pe saptamana.

Uleiurile sanatoase sunt, de asemenea, permise: avocado, in sau nuca de cocos. Se recomanda si consumul de seminte de in macinate si avocado proaspat.

Alimente pe care trebuie sa le eviti

Glutenul provoaca inflamatii, deci ar fi bine sa eviti alimentele care il contin (secara, grau, produse de patiserie, paine, biscuiti etc).

De asemenea, ar fi bine sa eviti alimentele procesate fara gluten, deoarece acestea sunt, de obicei, bogate in zaharuri si uleiuri procesate.

publicitate