Ingrediente:
- 30 bucăți biscuiți de cacao
- 600 g iaurt de căpșuni
- 250 ml frișcă lichidă
- 250 ml suc de banane
- 3-4 bucați banane
- 250 g mascarpone
- 10 g gelatină
Mod de preparare:
1. Pentru început, amestecăm gelatina cu 100 ml suc de banane. Într-un bol separat, amestecăm cu ajutorul unui mixer, crema de mascarpone împreună cu frișca lichidă. Mixăm până obținem o cremă fină. Adăugăm iaurtul de căpșuni și amestecăm.
2. Adăugăm gelatina topită și amestecăm. În final, trebuie să obținem o cremă moale și omogenă.
3. Pentru a monta prăjitura, însiropăm biscuiții cu sucul de banane. Îi așezăm într-o tavă. Pe deasupra, adăugăm bananele tăiate în jumătate. Distribuim uniform crema pregătită anterior iar la final adăugăm un strat de biscuiți însiropați. Prăjitura se ține la frigider minimum 6-8 ore înainte de servire.