
Aveți nevoie de:
- 500 g făină
- 200 g unt
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 200 g smântână
- 1 linguriţă de oţet
- 100 g zahăr
- gemul preferat
Cum se prepară?
- Topim untul.
- Adăugăm în untul topit smântâna. Amestecăm foarte bine.
- Stingem jumătate de linguriţă de bicarbonat cu o linguriţă de oţet.
- Adăugăm făină în cantităţi mici, bicarbonatul și amestecăm.
- Când aluatul are o consitenţă densă, continuăm să frământăm cu mâinile.
- Aluatul pentru cornuleţe trebuie să fie moale şi nelipicios.
- Împărţim aluatul în 6 părţi egale.
- Acoperim o tavă cu hârtie pentru copt.
- Tapetăm masa de lucru cu făină, şi rulăm un cerc cu grosimea de 1-2 cm.
- Cercul obâinut îl împărţim cu un cuţit în 8 părţi.
- Pe fiecare triunghi de aluat, așezăm gemul.
- Formăm cornuleţele, pe urmă le dăm prin zahăr şi le aranjăm pe o tavă de copt.
- Se coc la cuptor, la temperatura de 180 grade, timp de 20-25 minute.
Poftă mare!