Acasă Desert Rețetă de la Mătușa Mea – Cornulețe Fragede cu Gem

Rețetă de la Mătușa Mea – Cornulețe Fragede cu Gem

0
Rețetă de la Mătușa Mea – Cornulețe Fragede cu Gem

Aveți nevoie de:

  • 500 g făină
  • 200 g unt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 200 g smântână
  • 1 linguriţă de oţet
  • 100 g zahăr
  • gemul preferat

Cum se prepară?

  1. Topim untul.
  2. Adăugăm în untul topit smântâna. Amestecăm foarte bine.
  3. Stingem jumătate de linguriţă de bicarbonat cu o linguriţă de oţet.
  4. Adăugăm făină în cantităţi mici, bicarbonatul și amestecăm.
  5. Când aluatul are o consitenţă densă, continuăm să frământăm cu mâinile.
  6. Aluatul pentru cornuleţe trebuie să fie moale şi nelipicios.
  7. Împărţim aluatul în 6 părţi egale.
  8. Acoperim o tavă cu hârtie pentru copt.
  9. Tapetăm masa de lucru cu făină, şi rulăm un cerc cu grosimea de 1-2 cm.
  10. Cercul obâinut îl împărţim cu un cuţit în 8 părţi.
  11. Pe fiecare triunghi de aluat, așezăm gemul.
  12. Formăm cornuleţele, pe urmă le dăm prin zahăr şi le aranjăm pe o tavă de copt.
  13. Se coc la cuptor, la temperatura de 180 grade, timp de 20-25 minute.

Poftă mare!