publicitate

Acest vin este recomandat pentru tratarea anemiei, diareei, a reumatismului, bolilor de inima, de ficat sau a hipertensiunii arteriale insa pe langa acestea mai are si alte beneficii.

Merita sa faci acest vin medicinal si se folosesc doar nucile verzi ce pot fi culese la inceputul lunii Iulie.

Mod de preparare:

Aveti nevoie de un borcan mare sau de o sticla de 5 litri in care se pun 50 de nuci verzi taiate in 4 (cu tot cu coaja).

publicitate

Peste acestea se adauga 2.5 – 3 kg de zahar si 15 litri de apa fiarta si racita. Se amesteca totul foarte bine pana cand zaharul este complet incorporat.

Peste acestea se adauga 20 de grame de drojdie dizolvata in putina apa calda. Borcanul se acopera cu un capac gaurit in care se pune un furtun pentru eliminarea dioxidului de carbon. Un capat al furtunului trebuie pus deasupra lichidului din borcan iar celalalt intr-un borcan mic cu apa.

Acest recipient se lasa la fermentat timp de 6-8 saptamani, intr-un loc ferit de razele soarelui si la o temperatura de maxim 18 grade. Dupa ce trece aceasta perioada, se scoate vinul cu ajutorul unui furtun si se transfera in recipiente din sticla inchisa la culoare.

Acestea se acopera bine si se lasa intr-un loc racoros si intunecos, timp de 2 luni iar abia dupa expirarea acestui termen, vinul poate fi consumat.

Mod de administrare:

Vinul se consuma, cate o lingurita, dupa mesele principale ale zilei pentru o perioada nedeterminata.

publicitate