Acasă Desert Prăjitură Bounty – Un deliciu cu nucă de cocos foarte ușor de preparat. Dă rețeta mai departe și prietenelor tale

Prăjitură Bounty – Un deliciu cu nucă de cocos foarte ușor de preparat. Dă rețeta mai departe și prietenelor tale

0
Prăjitură Bounty – Un deliciu cu nucă de cocos foarte ușor de preparat. Dă rețeta mai departe și prietenelor tale

Prăjitură Bounty – Un deliciu cu nucă de cocos foarte ușor de preparat. Dă rețeta mai departe și prietenelor tale

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 3 oua
  • 200 grame de faina
  • 100 grame de unt
  • 100 grame  dezahar
  • 3 linguri de cacao
  • 70 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt

Ingrediente necesare pentru crema:

  • 150 grame de nuca de cocos
  • 100 grame de zahar
  • 300 ml lapte
  • 80 grame de unt
  • 3 linguri gris

Ingrediente necesare pentru glazura:

  • 450 grame de ciocolata de menaj
  • 250 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Blatul: Intr-un bol, amestecam untul si zaharul. Recomand sa-l incalziti in prealabil la cuptorul cu microunde, pentru a fi mai moale si a se putea amesteca mai bine. Adaugam apoi ouale si laptele si amestecam foarte bine.

Amestecam faina, cacao si praful de copt separat, apoi le presaram peste compozitia de mai sus, amestecand foarte bine pana se omogenizeaza toata compozitia.

Tapetam o tava de 27 – 30 cm cu hartie de copt, apoi o punem la cuptor timp de 15 minute. Cuptorul trebuie preincalzit si apoi setat la 170 grade.

Crema: amestecam grisul, zaharul si untul foarte bine, apoi le punem la foc, iar cand observati ca incep sa se incalzeasca, putem adauga nuca de cocos. Trebuie lasate la foc mediu timp de 5 minute si amestecat foarte bine.

Luam blatul, desprindem hartia de copt si adaugam crema de mai sus cat timp este fierbinte si poate fi intinsa perfect. O intindem, o uniformizam si apoi o lasam la racit.

Intr-un bol, putem ciocolata si frisca lichida, apoi le topim folosind cuptorul cu microunde sau un Bain Marie. Lasam sa se raceasca si apoi batem cu mixerul la viteza medie.

Cand este aerata si cremoasa, se toarna peste prajitura si se pune la rece.

Pont: cand taiati prajitura, pentru a evita situatia in care crema alba se amesteca cu ciocolata, taiati-o folosind un cutit umed (il treceti prin jetul de apa de la robinet).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.