Trebuie sa incerci checul care te va imbia cu aroma lui imediat ce incepi sa-l prepari. Un desert pufos cu o combinatie de mere si scortisoara care te va duce cu gandul la sarbatoarea Craciunului. La o masa in familie sau alaturi de prieteni, cu siguranta va trebui sa gatesti aceasta reteta.
Ingrediente folosite:
- 280 gr de faina alba
- 180 gr de zahar, 100 gr fulgi de ovaz
- 1 lingurita de scortisoara si jumatate de lingurita praf de copt
- Un varf de sare
- 2 oua, 120 ml de ulei
- 150 gr de iaurt grecesc si o esenta de vanilie
- 9 mere ( 3 folosite pentru decor) si 150 gr de zahar pudra (decor)
Cum preparam checul de mere si scortisoara glazurat:
- Incepem prin a combina intr-un bol fulgii de ovaz, faina, sarea, praful de copt si scortisoara. Vom curata 6 mere de coaja si le vom da printr-o razatoare mica.
- Intr-un alt vas vom mixa zaharul cu uleiul, merele pe care le-am ras si ouale, dupa care vom adauga esenta de vanilie. Peste acestea vom adauga folosind o spatula, fructele uscate din primul bol. Intr-o tava de chec unsa cu unt vom pune aluatul obtinut si o vom da la cuptor aproximativ 50 minute la o temperature de 180 grade.
- Merele ramase le vom curata si le vom da si pe acestea prin razatoare. Adaugam treptat zaharul pudra pana cand vom obtine glazura. Dupa ce checul este gata il lasam sa ajunga la temperatura camerei si apoi turnam glazura.
- Inainte de a fi servit, checul trebuie lasat la rece.
Pofta buna!