Astăzi vin la voi cu o rețetă de carne presată, se prepară ușor, iese delicioasă. Puteți găti din orice carne, de exemplu, pui, vită, porc, curcan, astăzi gătesc din rață. Nu veți avea nevoie de echipament special, aveți nevoie doar de un borcan obișnuit.
Vom avea nevoie:
- Rață (sau pui) – 2 kg
- Ceapa – 1 buc
- Sare – 1 lingura
- Frunza de dafin – 2 buc
- Gelatina – 10 g
- bulion – 100 ml
- Usturoi – 3-5 catei
- Piper negru proaspat macinat – după gust
Rețetă de gătit pas cu pas:
Așadar, astăzi gătesc ceva delicios din carne de rață – am tăiat rața în bucăți, apropo, pieptul și pulpele folosesc pentru alte rețete, iar pentru asta folosesc orice alta parte.
Puneți într-o cratita, turnați apă rece, puneți ceapa, adăugați 1 lingură de sare si frunzele de dafin. Se pune pe foc, se fierbe la foc mediu din momentul fierberii timp de 1,5 ore. Dacă gătiți într-o oală sub presiune, 45 de minute sunt suficiente. Acum lasam carnea sa se raceasca si o scoatem din supa.
Separăm carnea de oase. Greutatea finala a carnii folosite de mine a fost de 700 de grame.
Se toarnă 100 ml din supa în care a fost gătită rața, se pune la fiert în cuptorul cu microunde sau pe aragaz, se adaugă gelatină, am 10 grame de gelatină cu dizolvare rapidă, se toarnă în supa și se amestecă pur și simplu cu o lingura pana se dizolva.
Se trece usturoiul printr-o presa de usturoi pentru 3-5 catei si se amesteca, se toarna in carne, se adauga piper negru. Amesteca totul bine. Nu trebuie sa fie mult lichid, avem nevoie destul de putin pentru ca carnea sa se lipeasca.
Luăm o formă de chec (cozonac) potrivită, o acoperim cu folie alimentară sau puteți folosi o caserola, de exemplu, sau o cratiță mică. Transferați carnea și presati-o bine cu o lingură.
Acoperiți cu o folie, puneți o greutate deasupra si o dam la frigider.
O lasam pana se intareste complet, eu de obicei o las peste noapte. Acum o scoatem din forma si o taiem. Isi pastreaza bine forma, imi place sa servesc aceasta toba de casa cu mustar.