
publicitate
Aveți nevoie de:
- 8 copănele de pui
- 6 linguri de sos de soia
- 1-2 linguri de miere
- 3-4 căței de usturoi
- piper, chili, sare – după gust
- 150 g de făină
- 50 g unt
- 50 ml apă
- 1 ou
- pesmet
Pregătirea aluatului:
- Se amestecă făina cu untul.
- Se adaugă un praf de sare în apă, se toarnă peste făină și se frământă până când se formează un aluat.
- Se învelește aluatul într-o folie alimentară și se lasă la temperatura camerei pentru 20 de minute.
Mod de preparare:
publicitate
- Se curăță copănelele și se așează într-un bol.
- În sosul de soia se adaugă mierea, cățeii de usturoi zdrobiți și după gust se adaugă piper negru măcinat, chili și sare.
- Se toarnă amestecul peste copănele și se lasă la marinat pentru 30 de minute.
- Se scot copănelele de la marinat iar excesul de sos se îndepărtează cu ajutorul unui prosop de bucătărie.
- Aluatul se rulează și se împarte în 8 părți egale.
- Din fiecare bucată, se formează un lănțișor subțire.
- Se dă carnea prin pesmet și se înfășoară în aluat.
- Se aranjează pulpele într-o tavă de copt.
- Se lasă la copt, în cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru aproximativ 40 de minute.
- Când sunt aproape gata se scoate tava din cuptor și se unge aluatul cu un ou bătut. Se reintroduce tava în cuptor pentru încă 10 minute.
Să aveți poftă!
publicitate