Nivel de dificultate:
Începători
Timp de pregătire:
40 de minute
Cantitate:
Pentru 4 persoane
Ingrediente:
3 ouă
300g zahăr brun
1 pliculeț zahăr vanilat
300-400g mere
2 lingurițe scorțișoară
stafide (le-am înmuiat în rom)
300g făină
1 pliculeț de praf de copt
Mod de preparare:
Bateți ouăle cu zahărul brun și zahărul vanilat. Adăugați merele rase, stafidele, scorțișoara și amestecați, apoi cerneți și făina amestecată cu praful de copt.
Ungeți cu unt și tapetați cu făină o tavă de 22×38 cm, apoi turnați amestecul în ea.
Coaceți la cuptor preîncălzit la 190 de grade Celsius, până trece testul cu scobitoarea (aproximativ 20 minute). După ce s-a răcit, acoperiți cu ciocolată sau presărați cu zahăr pudră.
Înainte de coacere, puteți presăra nuci puțin zdrobite peste aluat. Cu adevărat delicios!
Savurați cu drag! Poftă bună!