Rapida si usor de preparat, supa de galuste de gris este una delicioasa iar daca mai adaugi sucul de rosii este absolut divina. Pregatita pentru pranz sau cina, este o supa cu care vei primi aprecieri.
Ingrediente pentru galuste:
- 4 linguri de gris, 4 linguri de faina, putin amidon
- Sare, piper, putina boia dulce, 1 ceapa tocata marunt
Ingrediente pentru supa:
- 1 pastarnac, 2 morcovi mai mari, 2 cepe
- 1 telina mica, 1 kg rosii
- Patrunjel tocat marunt
Preparare:
- Incepem prin a taia marunt morcovul, ceapa, pastarnacul, telina – acestea pot fi tocate marunt sau puteti da radacinoasele pe razatoare
- punem sare, piper si le punem pe toate la calit, intr-o oala, cu putin ulei iar mai apoi se opăresc rosiile 2 – 3 minute pentru a le decoji mai usor
- Se pune cam 2 litri de apa si lasam la fiert pentru 15 minute – dupa acest timp, pisam rosiile si le adaugam in ciorba
- Prepararea galustelor de gris – se amesteca ceapa tocata foarte fin, grisul, faina si amidonul cu putina apa calduta pana se formeaza o pasta omogena, fara cocoloase
- Formeaza galustile cu o lingura si pune-le imediat la fiert
Galustele sunt gata atunci cand s-au ridicat la suprafata (dupa aproximativ 5 – 10 minute de fiert). Se adauga patrunjelul tocat si se poate servi.
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Pofta buna!