publicitate

Prajitura cu crema de vanilie se prepara rapid si usor. Aceasta reteta simpla este potrivita pentru zilele in care ti-e pofta de ceva dulce, dar nu vrei sa stai prea mult timp in bucatarie. Prajitura cu vanilie are un gust delicios si merge de minune cu o ceasca de cafea.

Ingrediente pentru blat:

  • 1 ou, 200 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata, 400 ml lapte
  • 100 ml ulei, 200 gr faina de grau
  • 1 pliculet praf de copt, 1 pliculet zahar vanilat

Ingrediente pentru crema:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 60 ml lapte, 5 linguri zahar
  • 150 gr unt
  • Ciocolata rasa (pentru decor)
publicitate

Mod de preparare:

Bate oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adauga treptat uleiul, 200 ml laptele, faina de grau, praful de copt si, la final, nuca macinata. Toarna aluatul obtinut intr-o tava dreptunghiulara (30 x 20 cm) tapetata cu hartie de copt.

Coace aluatul timp de 25 de minute la o temperatura de 180 grade. Dupa ce blatul s-a copt, scoate-l din cuptor si toarna peste el aproximativ 200 ml lapte. Lasa blatul sa se raceasca.

Intre timp, pregateste crema. Amesteca budinca cu zaharul si 100 ml lapte. Restul de lapte pune-l la fiert. Cand incepe sa fiarba, adauga budinca si amesteca pana se ingroasa. Ia budinca de pe foc si las-o sa se raceasca.

Bate untul cu mixerul si adauga-l in budinca rece. Toarna crema peste blatul rece si presara ciocolata rasa deasupra. Pune prajitura la frigider pentru cateva ore. Ar fi bine sa o lasi la frigider o noapte intreaga.

A doua zi o poti taia si servi impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate