Acasă Desert Prăjitura Fanta – Rețetă Divulgată de un Bucătar Profesionist

Prăjitura Fanta – Rețetă Divulgată de un Bucătar Profesionist

0
Prăjitura Fanta – Rețetă Divulgată de un Bucătar Profesionist

Ingrediente pentru aluat:

  • 6 gălbenușuri
  • 6 albușuri
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri făină
  • 6 linguri zahăr
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 g cremă de brânză
  • 250 g unt
  • 200 g zahăr
  • esență de vanilie

Ingrediente pentru jeleu:

  • 750 ml Fanta de portocale
  • 2 plicuri de budincă de vanilie
  • 50 g zahăr

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim crema. Într-un bol, batem untul cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul și amestecăm foarte bine.

2. Treptat, adăugăm crema de brâză. Mixăm la viteză mică până la omogenizare. Adăugăm esența de vanilie iar în final trebuie să obținem o cremă densă și pufoasă.

3. Pentru jeleu, amestecăm într-un bol, conținutul a două plicuri de bundincă de vanilie cu 100 ml de Fanta de portocale.

4. Punem restul de suc la fiert pe foc mic. Adăugăm zahărul și fierbem timp de 5-10 minute. Când a început să fiarbă, luam amestecul de pe foc și îl turnăm peste praful de budincă diluat. Amestecăm și punem compoziția obținută înapoi pe foc mic.

5. Amestecăm până la omogenizare, pe urmă luam de pe foc și lăsăm jeleul obținut într-un loc răcoros.

6. Pentru blat, batem într-un bol albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm sarea și amestecăm până obținem o spumă tare ce își păstrează forma. Într-un bol separat, mixăm gălbenușurile cu zahăr și ulei.

7. Turnăm albușurile bătute peste compoziția de gălbenușuri și amestecăm cu grijă, într-o singură direcție, de jos în sus. Adăugăm pudra de cacao și amestecăm foarte bine.

8. Într-un bol separat, amestecăm făina cu praful de copt. Dăm printr-o sită, pe urmă o adăugăm treptat în compoziție. Amestecăm până obținem un aluat moale și pufos.

9. Turnăm uniform aluatul obținut într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și tapetată cu ulei. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute. La final, verificăm dacă este copt, cu ajutorul unei scobitori.

10. Pentru a forma prăjitura, tapetăm blatul pregătit anterior cu cremă, iar pe deasupra adăugăm jeleul. Se ține la frigider 2-3 ore înainte de servire.

Poftă bună!