Pentru două porții sunt necesare următoarele ingrediente:
- 400 g de biscuiți rotunzi
- 4 ouă fierte tare
- 150 g caşcaval
- 1 conservă de peşte (macrou în ulei)
- 400 g maioneză
- 1 ceapă mică
- 3 căţei de usturoi
- pătrunjel proaspăt
Cum se prepară?
- Se dau 3 ouă prin răzătoarea mică (un ou se păstrează pentru decor).
- Se amestecă ouăle cu 2 linguri de maioneză.
- Într-un bol curat se rade caşcavalul prin răzătoarea mică iar peste el se adaugă usturoiul zdrobit.
- Peste cașcaval și usturoi se adaugă 3 linguri de maioneză și se amestecă. După ce compoziția se omogenizează, se adaugă la amestecul de ou.
- Într-un bol curat se mărunțește peştele din conservă cu ajutorul unei furculiţe.
- Ceapa se taie foarte mărunt.
Realizarea tortului aperitiv:
- Se așează un strat de biscuiți pe o farfurie. Se așează peste biscuiți un strat uniform de compoziție.
- Pe deasupra se adaugă un alt strat de biscuiți peste care se adaugă un strat de maioneză și jumătate din cantitatea de pește mărunțit.
- Se adaugă ceapă taiată mărunt.
- Se adaugă al treilea strat de biscuiți peste care se va întinde un strat de compoziție.
- Se adaugă ultimul strat de biscuiți peste care se va întinde un strat de maioneză.
- Din oul fiert rămas, se dau prin răzătoare separat albușul și gălbenușul.
- Gălbenușul ras se adaugă în mijlocul tortului aperitiv, iar albușul pe margini.
- Se decorează cu pătrunjel verde.
Să o savurați cu plăcere!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă