Astăzi voi împărtăși cu voi o rețetă de varză murata cu sfecla rosie – la mine in casa este extrem de apreciata. Se pregateste foarte usor si se mureaza destul de repede – in doar cateva zile.
Eu am folosit borcane de 3 litri dar puteti folosi si borcane mai mici, nu are importanta. Trebuie doar sa alternati straturile de varza – sfecla rosie – usturoi. Puneti usturoi dupa gustul vostru.
Veti avea nevoie de (pentru 1 borcan de 3 l):
- Varză
- Sfeclă
- Usturoi
Pentru saramura – la 1 litru de apa:
- Sare – 2 linguri
- Zahăr – jumatate de cana
- Ulei de floarea soarelui – 100 ml
- Otet 9% – 250 ml
Mod de preparare:
Pentru reteta noastra, in primul rand, avem nevoie de o căpățână de varza pe care o vom taia in bucati mai maricele – nu trebuie tocata fin.
Pune varza intr-un borcan de sticla, de 3 litri (poate avea orice capacitate) si apasa cu mana – trebuie sa pui un strat de varza.
În continuare, vom avea nevoie de o sfeclă roșie, o tăiem în felii și o punem într-un borcan deasupra verzei, apasand bine cu mâna.
Următorul pas este să punem usturoiul în borcan – il putem pune felii sau tocat mai mare.
Apoi, repetam aceleasi straturi – alternand cu varza, sfecla rosie, usturoi, varza pana se umple borcanul.
Saramura – se toarnă toate ingredientele pentru saramură în 1 litru de apă ușor clocotită și se amestecă pana totul este dizolvat.
Saramura este gata, turnați-o peste borcane până sus, apoi strangeti bine capacele. După câteva zile chiar se poate mânca. Toți cei care au încercat această varză, la mine acasa, au fost încântați. Dacă ți-a plăcut rețeta, te rog sa ne lasi un comentariu. Spor la treaba!