Shopping Cart

Telefon: 0746 993 371

prajitura cu ciocolata

Prăjitură cu blat și cremă de ciocolată – pur și simplu se topește în gură

Prajitura cu blat si crema de ciocolata este atat de cremoasa, incat se topeste in gura. Nu este deloc greu de preparat, iar rezultatul final este incantator. Nici macar nu trebuie sa punem faina in aluat. Cu siguranta aceasta reteta merita incercata!

Ingrediente pentru blat:

  • 85 gr unt, 100 gr ciocolata
  • 6 galbenusuri, 100 gr zahar
  • 6 gr cacao, 6 albusuri
  • 1 gr sare

Ingrediente pentru crema:

  • 10 gr boabe de cafea, 75 ml lapte
  • 130 gr ciocolata
  • 300 gr smantana pentru frisca
  • 25 gr zahar

Mod de preparare:

Topim untul cu ciocolata la bain-marie. Indepartam amestecul rezultat de pe foc si-l lasam sa se raceasca.

Batem galbenusurile cu 20 gr de zahar pana se spumeaza. Adaugam cacaoa si amestecam. Adaugam apoi ciocolata topita cu unt. Amestecam bine pana obtinem o compozitie cremoasa, moale, spumoasa.

Batem albusurile cu un varf de sare intr-o spuma tare. Adaugam 80 gr de zahar treptat si amestecam bine dupa fiecare lingura de zahar adaugat. Vom obtine o spuma tare, stralucitoare.

Adaugam o treime din spuma de albusuri in crema de ciocolata si amestecam. Adaugam apoi inca jumatate din spuma ramasa si amestecam din nou foarte bine. In cele din urma, adaugam toata spuma de albusuri.

Aluatul rezultat il punem intr-o tava de copt, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si presarata cu faina. Trantim tava de masa de 5 ori, pentru a scoate excesul de bule.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si-l coacem timp de 12 minute. Scoatem aluatul copt din cuptor si-l lasam sa se raceasca.

Incepem sa pregatim crema. Turnam laptele intr-o oala si adaugam boabele de cafea. Asteptam sa fiarba. Cand fierbe, luam laptele de pe foc, il acoperim si-l lasam deoparte pentru jumatate de ora.

Il punem apoi iarasi pe foc, il strecuram si adaugam ciocolata rupta in cubulete in laptele fara boabe de cafea. Amestecam bine pana se dizolva ciocolata in lapte.

Batem smantana pentru frisca cu zaharul, apoi, cand aproape se formeaza frisca, adaugam ciocolata topita si continuam sa amestecam pana obtinem o crema de ciocolata spumoasa.

Scoatem aluatul rece din tava si indepartam hartia de copt. Taiem marginile aluatului, apoi il taiem in 3 parti egale, pe orizontala.

Punem un blat pe un platou. Il ungem cu 1/3 din crema de ciocolata. Adaugam al doilea blat si il ungem si pe acesta cu jumatate din crema ramasa. La final, acoperim cu ultimul blat, pe care il ungem cu crema de ciocolata care ne-a mai ramas.

Putem decora prajitura cu ciocolata rasa. O punem la frigider pentru cateva ore, dupa care o putem taia si servi. Pofta buna si spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Transport gratuit

La comenzile peste 200 lei

Retur in 14 zile

fără explicații și timp pierdut

Livrare rapidă

oriunde in 24 - 48 de ore

Produse de calitate

pentru o experiența excelentă