Acest tip de prajituri este unul din preferatele mele pentru ca pot sa il fac chiar si atunci cand nu am foarte mult timp liber. Este o reteta usoara si foarte rapida.
Ingrediente pentru crema:
- 100 gr zahar, 500 gr crema de branza
- 100 ml smantana lichida
- 150 gr ciocolata, 1 plic gelatina
Ingrediente blat:
- 80 gr unt
- 250 gr biscuiti cu cacao
Mod de preparare:
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
- Incepem prin a face blatul prajiturii – se maruntesc biscuitii si se amesteca bine cu untul moale – aveti nevoie de o tava rotunda cu pereti detasabili (unsa in prealabil cu putin unt) – se formeaza un blat din amestecul de biscuti (presati cu spatele unei linguri)
- Se bate crema de branza cu zaharul pana devine mai fina iar apoi se adauga gelatina – aceasta trebuie dizolvata in apa rece si mai apoi pe baie de abur
- Ciocolata se topeste in smantana lichida, se adauga peste crema de branza impreuna cu gelatina
- Crema se pune peste blat, se uniformizeaza si se da la frigider macar 2 – 3 ore inainte de servire.
Se poate decora cu ciocolata rasa. Pofta buna!