Acasă Prăjituri Super prăjitură cu cacao , gata în 20 min. O rețetă simplă și rapidă

Super prăjitură cu cacao , gata în 20 min. O rețetă simplă și rapidă

0
Super prăjitură cu cacao , gata în 20 min. O rețetă simplă și rapidă

Cea mai rapidă super-prăjitură – Gata în 20 minute, cu tot cu timpul de coacere – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 2 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 6 linguri făină
  • 2 linguri amidon
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 10 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 g vanilie
  • sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 ml smântână
  • 2-3 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm pudra de cacao, vanilia, praful de copt și amestecăm foarte bine.

2. Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, laptele și amestecăm bine.

3. Amestecăm cele două compoziții până obținem un aluat moale și omogen.

4. Turnăm aluatul obținut într-o formă de silicon tapetată cu ulei. Coacem la cuptorul cu microunde la puterea de 750W timp de 9 minute. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 3 părți egale.

5. Cu ajutorul unui mixer, batem smântâna. Adăugăm zahărul și amestecăm până la omogenizare.

6. Pentru a forma prăjitura, tapetăm un blat cu jumătate din cantitatea de cremă, iar pe deasupra adăugăm al 2-lea blat. Procedăm la fel pe urmă decorăm cu ciocolată.

Poftă bună!

Încearcă și… Desert rapid, fără coacere, gata în 15 min – Tort de ciocolată cu banane

Pentru a pregăti această prăjiturică delicioasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 800 g biscuiți
  • 200 g unt
  • 20 g gelatină
  • 200 ml apă
  • 200 ml lapte
  • 800 g smântână
  • 12 linguri zahăr
  • 6 linguri cacao
  • 4 banane

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem gelatina la hidratat.

2. Cu ajutorul unui blender, mărunțim biscuiții.

3. Adăugăm untul și amestecăm foarte bine.

4. Pentru a forma tortul, așezăm un strat de biscuiți pe fundul unei forme detașabile.

5. Într-un vas, punem laptele la fiert la foc mic. Adăugăm gelatina topită, zahărul și pudra de cacao. Amestecăm bine până la omogenizare. Adăugăm smântâna și luam crema de pe foc.

6. Curățăm bananele și le tăiem felii. Le adăugăm peste stratul de mere iar pe deasupra turnăm crema pregătită anterior. Punem tortul la frigider pentru 2-3 ore pentru solidificare.

La final, decorăm cu ciocolată și zahăr pudră.

Poftă bună!