Carne tocată în aluat foietaj este un aperitiv pe care îl poți prepara ori de câte ori îți vin prietenii în vizită. Are un gust deosebit, iar toți cei care-l vor servi vor mai cere o porție. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.
Ingrediente:
- O foaie de aluat foietaj
- Iaurt bătut
Ingrediente pentru umplutură:
- 250 gr carne tocată de vită
- 1 ceapă, sare
- Chimen, piper negru măcinat
- Boia de ardei iute
Ingrediente pentru sos:
- 1 cană nuci
- Unt, ulei de măsline
- Boia de ardei iute
În plus:
- 1 gălbenuș de ou
Mod de preparare:
Prima dată pregătim umplutura, așa că punem într-un castron mare carnea de vită, ceapa decojită și dată pe răzătoare, sare, chimenul, piperul negru și boiaua de ardei iute și amestecăm bine.
Întindem aluatul foietaj într-o foaie dreptunghiulară și îl tăiem pe verticală și orizontală în mai multe bucăți. Punem câte puțin din umplutura de carne tocată pe fiecare bucată de aluat și începem să rulăm aluatul.După ce am rulat toate bucățile de aluat, batem bine gălbenușul de ou cu o furculiță. Ungem rulourile cu gălbenuș de ou și le coacem în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 30 de minute.
După ce s-au copt suficient, îl scoatem din cuptor și-i lăsăm să se răcească. Între timp, pregătim sosul așa că punem nucile, untul, uleiul de măsline și boiaua de ardei. Prăjim bine ingredientele.După ce rulourile cu carne tocată s-au mai răcit le punem pe o farfurie și turnăm peste ele iaurt bătut și sos de nuci. Poftă bună și spor la gătit!