publicitate

Aceste borcane cu felii de lamaie sunt perfecte pentru serile racoroase de toamna si iarna. Poti sa adaugi feliile de lamaie in ceai, apa sau alte bauturi.

Ingrediente:

  • Lamai
  • Zahar
  • Miere de albine
  • Rom

Mod de preparare:

publicitate

Daca lamaile pe care le folosesti nu sunt organice, spala-le bine si curata-le de coaja. Taie lamaile in felii de aproximativ 3-5 mm.

Pune zaharul intr-un bol. Trece fiecare felie de lamaie prin zahar. Asaza toate feliile de lamaie in borcane, unele peste altele. Daca mai incap, poti sa adaugi felii de lamaie si pe partile laterale.

Lasa borcanele deoparte pentru aproximativ o ora. In acest timp, lamaia va elibera putin suc. Toarna apoi in fiecare borcan cate 2 linguri de miere de albine. Umple borcanele cu rom. Infileteaza bine capacele si pasteurizeaza borcanele.

Pune pe fundul unei oale cateva carpe de bucatarie. Adauga borcanele cu felii de lamaie in oala si toarna apa cat sa acopere 3/4 din inaltimea borcanelor.

Pune oala pe aragaz, la foc mic. Dupa ce apa incepe sa fiarba, mai lasa oala pe foc aproximativ 15 minute. Scoate apoi borcanele si pune-le pe un prosop de bucatarie.

Lasa borcanele cu felii de lamsie sa se raceasca complet, apoi depoziteaza-le intr-un loc intunecat si rece. De preferat in pivnita sau in camara.

Dupa o saptamana poti deschide un borcan cu felii de lamaie. Dupa deschidere, borcanul se pastreaza la frigider. Adauga felii de lamaie in bautura preferata, pentru o aroma mai intensa.

Daca ti-a placut reteta noastra, iti recomand sa o impartasesti cu prietenii tai. Cu siguranta iti vor multumi pentru ideea data.

publicitate