Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Sănătate

Frunza de BRUSTURE – Cum se folosește pentru discopatie cervicală, spondiloza și dureri reumatice

frunze-brusture

Frunzele de brusture pot fi utilizate sub formă de comprese în cazul entorselor, luxațiilor, picioarelor rănite și obosite de la prea mult mers pe jos, arsurilor, leziunilor ulcerative, leziunilor canceroase și plagilor dureroase.

Ceaiul preparat din rădăcina de brusture se poate administra în caz de febră, insuficiență respiratorie, reumatism și gută, epilepsie. Se bea zilnic, una sau două cești, călduț, înghițind înghițituri mici și rare, pe parcursul a 10-15 minute.

Brusturele, cunoscut științific sub numele de Petasites officinalis, crește pe malurile apelor, râuri sau pâraie, în șanțuri și pe liziere. În funcție de zona geografică, mai este denumit și broscălan, brustur, buede-ciumei, captalan, ciococean, gula de baltă, lipan, podval mare sau smănțănică.

Frunzele, acoperite pe partea dorsală cu un puf de culoare gri, ușor zimțate, pot atinge dimensiunea unei palarii. Florile pot avea diverse culori, de la alb murdar la roz pal, având forma unor coșulețe și fiind amplasate mai spre vârful tulpinii.

Planta conține nitrat de potasiu, ulei eteric, mucilagii, substanțe amare, vitamine din grupa B și săruri minerale.

Compresele cu frunze proaspete de brusture Persoanele care au încercat tratamentul cu comprese realizate din frunze proaspete de brusture spun că s-au vindecat complet de discopatie cervicală, spondiloză lombară și reumatism.

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă

Un efect mai puțin cunoscut al frunzelor de brusture este că au un efect spectaculos în tratarea afecțiunilor reumatice, sciaticii și ameliorarea durerilor cauzate de spondiloză. Iată cum se procedează în cazul discopatiei cervicale.

propolis

Propolisul denumit „Penicilina românească” – este un antibiotic natural folosit în medicină de mii de ani

dieta-cu-vinete-pareri

Dietă cu VINETE. Slabeste 6 kilograme – vezi dieta pas cu pas și 3 rețete delicioase

suc-de-ceapa

Suc de CEAPĂ – Ajută DIGESTIA și menține sănătatea OSOASĂ. Vezi cum se face

beneficii-curmale-articol

Beneficii CURMALE – Digestie, Osteoporoză și Sănătatea Inimii

beneficii-albastru-metil

Albastru de METIL – Foarte UTIL în INFECȚIILE URINARE și DURERI DE GÂT

oua-de-prepelita

Ouă de PREPELIȚĂ – Tratament pentru zeci BOLI și ÎMBUNĂTĂȚIREA MEMORIEI

Frunza proaspăt culeasă de brusture se pune seara, înainte de culcare, în alcool medicinal de culoare albastră, timp de 10-15 minute, până se impregnează bine.

Apoi, se așează pe gât o bucată subțire de pânză peste care se aplică frunza bine scursă și se fixează cu o altă bucată de pânză sau cu un fular, astfel încât compresa să rămână pe gât până dimineața.

Tratamentul nu trebuie să depășească 4-6 zile consecutive, folosind în fiecare zi frunze proaspete. Frunza de brusture nu trebuie aplicată direct pe piele deoarece poate provoca iritații. Efectuat în perioada toamnă, tratamentul cu frunze de brusture asigură ameliorarea durerilor reumatice, a sciaticii și a spondilozei pe întreaga durată a iernii.

Este important să menționăm că utilizarea brusturelui în diverse forme de tratament necesită consultarea unui specialist înainte de a începe. De asemenea, este recomandat să se respecte dozele și indicațiile corecte pentru a obține rezultatele dorite și a evita eventualele reacții adverse.

Brusturele, cu proprietățile sale terapeutice variate, este o plantă valoroasă în medicina naturistă și poate aduce alinare în diverse afecțiuni.

Cu toate acestea, este important să fim responsabili în utilizarea sa și să obținem sfatul unui specialist înainte de a încerca diverse tratamente pe bază de brusture.

Share260Pin59
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Placinte pufoase cu branza de vaci
Desert

Plăcinte pufoase și parfumate, umplute cu brânză de vaci

Salata de vinete cu fasole
Murături

Salată de vinete cu fasole: delicioasă ca aperitiv, salată sau chiar garnitură

Tort pufos Aripi de inger
Desert

Tort delicat „Aripi de înger”, cu banane: gustos, moale și pufos. Se termină instant!

Congelarea ciupercilor
Sfaturi

Cât timp poți păstra ciupercile în congelator ca să fie sănătoase?

Clatite pentru mic dejun
Rețete Delicioase

Mic dejun gustos, gata în doar 10 minute – clătite sățioase cu cașcaval

Dulceata de mere
Rețete Delicioase

Dulceață de mere: preparată în casă, 100% naturală și foarte aromată

Chec cu mere si stafide
Desert

Chec pufos cu mere și stafide – o rețetă ușoară și ieftină

Rulouri cu nutella
Desert

CovriNutella – rulouri pufoase cu umplutură cremoasă de ciocolată

Zacusca de viente cu usturoi
Murături

Zacuscă de vinete: în fiecare toamnă fac câte 30 de borcane. Foarte buna!

propolis
Sănătate

Propolisul denumit „Penicilina românească” – este un antibiotic natural folosit în medicină de mii de ani

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă