Acasă Prăjituri Prăjitură cu budincă de caramel și ganache de ciocolată – bună de te lingi pe degete!

Prăjitură cu budincă de caramel și ganache de ciocolată – bună de te lingi pe degete!

0
Prăjitură cu budincă de caramel și ganache de ciocolată – bună de te lingi pe degete!

Prăjitura cu budincă de caramel și ganache de ciocolată este atât de bună, încât îți vei linge și degetele după ce o vei mânca. Este foarte ușor de preparat și are un gust deosebit. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.

Ingrediente pentru blat:

  • 5 ouă, 300 gr zahăr
  • 200 ml lapte, 200 ml ulei
  • 270 gr făină, 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao

Ingrediente pentru cremă:

  • 700 ml lapte, 2 plicuri budincă de caramel
  • 7 linguri zahăr, 500 gr mascarpone
  • 300 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 100 gr alune prăjite, măcinate
  • 2 linguri Nutella

Ingrediente pentru ganache:

  • 200 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 200 gr ciocolată
  • Alune prăjite măcinate (pentru decor)

Mod de preparare:

Mai întâi, pregătim blatul și începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile până obținem o spumă tare. Adăugăm zahărul în gălbenușuri și amestecăm bine până se dizolvă complet. Continuă să adăugăm laptele și uleiul și amestecăm.

Separat amestecăm făina cu praful de copt și cacao. Adăugăm amestecul de făină în vasul cu gălbenușuri și amestecăm totul cu un tel. La final, adăugăm spuma de albușuri și amestecăm pentru a combina ingredientele.Prajitura cu budinca de caramel aluatTurnăm aluatul obținut într-o tavă dreptunghiulară de 24 x 37 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coacem aluatul timp de aproximativ 30 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 grade.Prajitura cu budinca de caramel blat coptDupă ce blatul s-a copt, îl lăsăm să se răcească și apoi îl tăiem în două.Prajitura cu budinca de caramel prepararePentru a pregăti crema amestecă praful de budincă cu zahărul și 150 ml lapte. Laptele rămas îl punem la fiert într-o cratiță. Când laptele fierbe, adăugăm amestecul de ingrediente pregătit anterior și gătim o budincă groasă.

Transferăm budinca într-un castron, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.

Batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă. Adăugăm budinca rece în castronul cu frișcă și amestecăm. La final, adăugăm brânza mascarpone, nutella și alunele. Amestecăm totul foarte bine pentru a combina ingredientele.Prajitura cu budinca de caramel cremaCât timp budinca se răcește, putem pregăti ganache-ul de ciocolată, deoarece are nevoie de timp pentru a se răci și a se întinde frumos. Turnăm smântâna dulce într-un vas și o încălzim, dar nu o lăsăm să fiarbă.

Rupem ciocolata în bucățele și turnăm smântâna fierbinte peste ea. Amestecăm bine până se topește complet. Lăsăm ganache-ul de ciocolată să se răcească pentru a-l putea întinde peste blat.Prajitura cu budinca de caramel ganachePunem primul blat pe o tavă și întindem deasupra jumătate din ganache-ul de ciocolată și jumătate din crema de caramel.Prajitura cu budinca de caramel ingredienteAdăugăm cel de-al doilea blat și-l acoperim cu ganache-ul rămas și crema de caramel. Presărăm alune prăjite și măcinate peste prăjitură. Prajitura cu budinca de caramel mod prepararePunem prăjitura la frigider peste noapte, iar a doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!Prajitura cu budinca de caramel reteta usoara

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.