Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Prăjituri

Prăjitură cu CHEFIR – ușoară și rapidă, cu bucăți de dovlecel. Un deliciu!

Prăjitură cu CHEFIR – ușoară și rapidă, cu bucăți de dovlecel. Un deliciu!

Ingrediente necesare:

  • 250 g făină
  • 50 g zahăr
  • 200 ml chefir
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 50 g unt
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • Un praf de sare
  • 10 g praf de copt
  • 500 g dovleac

Mod de preparare:

Curățăm dovleacul, îndepărtând coaja și semințele, îl tăiem în cuburi mărișoare.

Punem cuburile de dovleac într-o tigaie și le încălzim până zeama eliberată se evaporă, după care punem zahărul și amestecăm bine. Caramelizăm bucățile de dovleac, apoi lăsăm să se răcească.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius, după care ne apucăm de aluat:

Într-un bol mare, cernem făina, sarea și praful de copt.

Separat, amestecăm zahărul vanilat, ouăle și zahărul, cu un mixer, până obținem o spumă albicioasă, apoi punem și chefirul cald și untul topit, dar nu fierbinte, și mixăm până la omogenizare.

Punem în două porții și făina amestecată cu praful de copt, mixând de fiecare dată până la omogenizare.

Prajitura pufoasa cu crema de vanilie

Cea mai bună prăjitură cu crema de vanilie și lămâie din lume. Pur și simplu se topește în gură.

Prajitura pufoasa cu branza

Prăjitură cu brânză de vaci: pufoasă și moale, perfectă pentru musafiri

Prajitura pufoasa cu crema de portocale

Prăjitură pufoasă, gata în doar 15 minute: dispare într-o clipă de pe masă

Prăjitură cu piersici și suc Fanta. Se topește în gură.

Prăjitură cu piersici și suc Fanta. Se topește în gură.

Prajitura Miruna cu ciocolata

Prăjitura MIRUNA, cu ciocolată și blat pufos de pandișpan: o rețetă veche dar delicioasă

Chec cu cacao, umplut cu cireșe și glazură de ciocolată: trebuie neapărat să-l încerci!

Chec cu cacao, umplut cu cireșe și glazură de ciocolată: trebuie neapărat să-l încerci!

Dacă compoziția este exagerat de lichidă, mai putem pune un pic de făină, până obținem o consistență medie.

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă

Tapetăm o tavă de tort de 22 cm cu hârtie de copt, ungem pereții cu unt și transferăm compoziția în tavă. Punem și bucățile de dovleac peste și în compoziție, rotim tava de câteva ori și băgăm la cuptor, pentru 40 de minute. Verificăm cu o scobitoare dacă este gata.

După ce scoatem prăjitura din cuptor, o lăsăm să se răcească un pic, după care putem servi.

Poftă bună!

Share365Pin82
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Jambon de porc in coji de ceapa
Rețete Delicioase

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

Peste cu sos la cuptor
Rețete Delicioase

Cod la cuptor: rămâne fraged și suculent. O cină delicioasă și rapidă!

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum
Sănătate

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum

Piftie din carne de porc
Rețete Delicioase

Piftie din carne de porc: așa o fac eu și este foarte gustoasă

Aperitiv cu morcov
Aperitive

Un aperitiv deosebit: rulouri gustoase cu umplutură de morcov și brânză

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT
Sănătate

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI
Sănătate

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ
Sănătate

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor
Sănătate

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor

Turte pufoase si moi, la tigaie
Rețete de Post

Turte DE POST, pufoase și moi, făcute la tigaie: rapide și foarte bune

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă