
Ingrediente pentru primul strat:
- 150 g ciocolată albă
- 10 g gelatină praf
- 100 ml apă rece
- 200 ml frișcă
- 200 ml lapte
Ingrediente pentru al 2-lea strat:
- 150 g ciocolată cu lapte
- 10 g gelatină
- 100 ml apă rece
- 200 ml frișcă lichidă
- 200 ml lapte
Ingrediente pentru al 3-lea strat:
- 150 g ciocolată neagră
- 10 g gelatină
- 100 ml apă rece
- 200 ml frișcă lichidă
- 200 ml lapte
Mod de preparare:
- Pentru început, pregătim primul strat. Amestecăm gelatina cu apa pentru hidratare. Într-un vas, adăugăm ciocolata albă mărunțită și laptele. Punem amestecul pe foc mic și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm frișca lichidă și amestecăm până când incepe să fiarbă.
- Luam de pe foc și adăugăm gelatina. Amestecăm energic până la omogenizare. Turnăm crema obținută într-o formă specială de silicon și punem la frigider pentru 3 ore. După acest interval de timp, pregătim a 2-a cremă.
- Procedăm la fel ca la prima cremă, doar că vom folosi ciocolată albă. După ce s-a topit în intregime gelatina, turnăm crema obținută peste primul strat din forma de silicon. Se lasă la frigider 3 ore.
- Procedăm la fel și pentru a 3-a cremă.Vom folosi ciocolata neagră. După ce este gata, turnăm crema obținută în forma de silicon. Se ține la frigider peste noapte. A doua zi, udăm forma cu apă rece pentru a fi mai ușor de scos prăjitura din ea.
Poftă bună!