Acasă Desert Asta să pui în Chec, dacă vrei să fie pufos și aromat. Rețetă tradițională

Asta să pui în Chec, dacă vrei să fie pufos și aromat. Rețetă tradițională

0
Asta să pui în Chec, dacă vrei să fie pufos și aromat. Rețetă tradițională

Aceasta reteta este pentu absolut toata lumea. Pana si cei mai neindemanatici vor reusi sa creeze un chec incredibil de pufos.

Ingrediente:

  • un iaurt de fructe (125g)
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 2 pahare de zahar
  • 3 pahare de faina
  • 1/2 pahar de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite de cacao
  • esenta de rom

Paharul cu care am masurat este cel de la iaurt.

Mod de preparare:

Intr-un bol vom amesteca iaurtul, praful de sare si zaharul. Vom mixa pana cand zaharul se va topi. Separat vom amesteca faina cu praful de copt. Vom adauga si pe acestea peste compozitia din bol. Continuam sa amestecam pana ce acestea se vor omogeniza. Mai adaugam si esenta (o lingurita) si compozitia noastra este gata.

Intre timp vom pregati o tava, tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu ulei) peste care vom turna compozitia rezultata. Din compozitie vom pastra cateva linguri pentru a le combina cu cacao. Vom adauga si compozitia cu cacao peste cea simpla, in zigzag sau ce coloristica dorim noi.

Vom preincalzi cuptorul la 180 g si vom pune tava pentru copt. Checul va fi gata cand va capata o consistenta aurie (putem testa cu scobitoarea).

Checul vostru este gata! Pofta buna!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.