Timp de pregătire: 90 minute
Cantitate: Pentru 4 persoane
Ingrediente necesare:
- 700 g coaste de porc
- 1 kg varză acră
- 2 cepe roșii
- 1 linguriță sare, piper, maghiran
- 2 lingurițe semințe de chimen, boia
- 4 foi dafin
- 1 ardei
- 2 căței usturoi
- 1 roșie
- 330 g smântână
- 3 linguri făină
Mod de preparare:
Tocăm mărunt ceapa. Tăiem carnea bucățele mici (2*2 cm) și ardeiul, și roșia…
Călim ceapa în puțin ulei, adăugăm carnea și călim până când carnea își schimbă culoarea.
Adăugăm apoi semințele de chimen, sarea, piperul, maghiranul, boiaua, cubulețele de ardei și roșii, usturoiul zdrobit și frunzele de dafin.
Amestecăm și acoperim cu apă.
Fierbem, acoperit, timp de 30 minute, până când carnea se înmoaie un pic. Adăugăm apoi varza spălată și scursă, amestecăm și acoperim cu apă.
Continuăm să fierbem până se înmoaie și varza… Amestecăm bine făina cu smântână, diluăm cu apă și turnăm peste varză.
Poftă bună!