Aceasta reteta de prajitura rapida este ideala mai ales pentru iubitorii de deserturi cu aroma de portocale dar si pentru persoanele care vor sa pregateasca un deliciu rapid, cu blat pufos si crema super aromata.
Crema de portocale poate fi inlocuita cu o crema obisnuita de vanilie in cazul in care aveti vreun musafir căruia nu ii place aroma de portocala.
Ingrediente pentru blat:
- zahăr – 150 g;
- zahăr vanilat – 8 g;
- ulei sau unt topit – 80 ml;
- suc de portocale – 90 ml;
- făină – 200 g;
- Praf de copt – 15 g;
- Ouă – 3 bucăți.
Ingrediente pentru crema:
- zahăr – 2 linguri;
- Amidon de porumb – 2 linguri;
- suc de portocale – 250 ml.
Pregatirea prajiturii:
Bateți ouăle împreună cu un praf de sare și zahăr. Adăugați untul (uleiul, dupa caz), sucul de portocale și zahărul vanilat în amestec, amestecați cu un tel.
Se amestecă făina și praful de copt separat și se cerne în amestec. Se amesteca ingredientele până se combină complet.
Se toarnă aluatul într-o tavă de copt și se pune la cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute la 180 de grade.
Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca si taiem in jumatate.
Într-o cratiță, amestecați zahărul, amidonul de porumb și sucul de portocale și amestecați bine. Se pune la foc mic si se amesteca constant pana devine cremos.
După aceasta, turnați crema pe blatul de jos și distribuiți-o uniform si acoperiți-o cu a doua parte de blat.
Prajitura de casa este foarte usor de preparat si nu ia mult timp. Dacă doriți, puteți presara zahăr pudră deasupra. Pofta buna!