De fiecare dată când fac pește pane, primesc o mulțime de laude. Familia mea iubește acest fel de mâncare, pe care eu îl pregătesc aproape săptămânal. Încearcă-l și tu!
Ingrediente necesare:
- 1 kg pește file (la alegere)
- 1 lămâie
- 140 gr făină de ovăz
- 1 linguriță boia de ardei iute, 1 linguriță sare
- 3 căței de usturoi, 1 linguriță oregano
Ingrediente pentru sos:
- 200 gr smântână
- 100 gr brânză de vaci
- 25 gr parmezan ras
- 150 gr brânză mozzarella
În plus:
- Ulei de măsline
Mod de preparare:
Punem într-un bol fileul de pește și turnăm peste el zeama stoarsă dintr-o lămâie. Îl lăsăm deoparte.
Într-un alt vas adăugăm fulgii de ovăz, sarea, boiaua de ardei iute, oregano, coaja rasă de lămâie și usturoiul curățat și zdrobit și amestecăm bine.Dăm fiecare bucată de pește prin acest amestec, iar la final le punem pe toate într-un vas termorezistent, uns cu ulei de măsline.
Stropim peștele cu puțin ulei de măsline, apoi îl dăm la cuptor pentru 30 de minute.
Pentru a pregăti sosul, punem într-un vas smântâna, brânza de vaci și parmezanul ras și amestecăm până se omogenizează.După jumătate de oră, scoatem peștele din cuptor, turnăm sosul peste el și-l acoperim cu mozzarella.
Băgăm din nou tava în cuptor și așteptăm să se rumenească brânza. După ce peștele s-a copt bine, iar brânza s-a rumenit, scoatem tava din cuptor și așteptăm puțin să se răcească.
Putem servi peștele cu mămăligă și usturoi. Acest pește pane cu sos de smântână este preferatul multora. Pregătește-l și fii gata să-ți surprinzi familia. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!