Ingrediente pentru blat:
- 200 g făină
- 120 g unt
- 50 g zahăr
- 2 linguri apă minerală
- 1 gălbenuș
- 1 linguriță bicarbonat de amoniu stins în oțet
Ingrediente pentru crema și glazură:
- 100 g zahăr pudră
- 200 g miez de nucă măcinat
- 2 gălbenușuri
- 3 albușuri
- 3-4 linguri gem
- zahăr vanilat
- esență de migdale
Mod de preparare:
1. Pentru blat, adăugăm într-un bol făina, untul la temperatura camerei, zahărul amestecat cu apă, gălbenușul și bicarbonatul stins. Cu ajutorul unui mixer, amestecăm până obținem un aluat moale și omogen. Punem aluatul obținut la frigider pentru 30 de minute.
2. Pentru cremă, cu ajutorul unui mixer, batem albușurile cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Adăugăm gălbenușurile, esența de migdale și zahărul vanilat. Mixăm până obținem o cremă fină și omogenă.
3. Pentru a monta prăjitura, acoperim o tavă cu hârtie de copt și o tapetăm cu unt. Dăm aluatul pregătit anteior, prin răzătoarea mare și îl adăugăm în tavă. Repartizăm uniform cu ajutorul unei linguri.
4. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 15 minute. Aluatul trebuie să fie pe jumătate copt și puțin tare la suprafață.
5. Scoatem blatul din cuptor și îl tapetăm cu gem. Adăugăm crema de nucă și coacem încă 20-30 de minute.
6. La final, decorăm cu zahăr pudră.
Poftă bună!