publicitate

Ingrediente:

  • 250 ml chefir
  • 1 ou
  • 5 linguri zahăr
  • 1/3 linguriță sare
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri ulei
  • 750 g făină
  • 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm chefirul. Adăugăm oul, zahărul, sarea și amestecăm foarte bine. Adăugăm bicarbonatul de sodiu, uleiul și frământăm până obținem un aluat moale și omogen.

publicitate

2. Întindem aluatul într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui pahar, decupăm cerculețe din aluat, iar cu ajutorul unei forme mici, decupăm cerculețe în bucățelele de aluat.

3. Coacem gogoșile într-o tigaie încinsă cu ulei, la foc mic, pe ambele părți până se rumenesc frumos.

4. La final, decorăm gogoșile cu zahăr pudră.

publicitate