Ingrediente:
- 250 ml chefir
- 1 ou
- 5 linguri zahăr
- 1/3 linguriță sare
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 3 linguri ulei
- 750 g făină
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm chefirul. Adăugăm oul, zahărul, sarea și amestecăm foarte bine. Adăugăm bicarbonatul de sodiu, uleiul și frământăm până obținem un aluat moale și omogen.
2. Întindem aluatul într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui pahar, decupăm cerculețe din aluat, iar cu ajutorul unei forme mici, decupăm cerculețe în bucățelele de aluat.
3. Coacem gogoșile într-o tigaie încinsă cu ulei, la foc mic, pe ambele părți până se rumenesc frumos.
4. La final, decorăm gogoșile cu zahăr pudră.
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă