Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 200 ml lapte
- 1 ou
- 75 g unt
- 25 ml ulei
- 3 linguri de zahăr
- 7 g drojdie uscată
- 8 g zahăr vanilat
- 1 lingură sare
Pentru umplutură: fructe uscate, nuci, ciocolată
Mod de pregătire:
- Cernem 500 g făină într-un bol.
- Adăugăm drojdia uscată (nu are nevoie de activare).
- Adăugăm 25 g ulei şi 75 g unt topit.
- Adăugăm în laptele cald 3 linguri de zahăr, o linguriţă de sare, un ou, şi 8 g zahăr vanilat.
- Adăugăm amestecul lichid în făină.
- Amestcăm bine, adăugăm unt moale în aluat, pe urmă ulei.
- Frământăm aluatul aproximativ 5-7 minute.
- Strângem aluatul bine, îl punem într-un bol, acoperim cu o folie alimentară şi îl lăsăm într-un loc cald la crescut.
Pregătim umplutura.
Umpluturile mele preferate sunt:
- Prune uscate, caise, stafide, vişine, nuci, lapte condensat fiert, ciocolată după gust, cacao praf amestecat cu zahăr pudră şi unt topit.
- Daca fructele sunt uscate, turnăm apă fierbinte peste ele şi le lăsăm 10-15 minute.
Pregătim umplutura:
- Prin maşina de tocat, dăm nucile si toate fructele uscate separat.
- Amestecăm nucile cu zahăr pudră şi scorţişoară. Adăugăm unt topit şi iar amestecăm.
- La necesitate adăugaţi zahăr în fructele uscate.
- Întindem aluatul până la grosimea dorită.
- Cu ajutorul unui pahar formăm cerculeţe, punem umplutură în mijloc şi lipim marginile.
- Din 4 cerculețe obținute formăm o chiflă, cu umpluturi diferite.
- Punem chiflele formate într-o tava acoperită cu hârtie de copt.
- Aceperim chiflele şi le lăsăm 15 minute.
- Înainte de coacere, ungem chiflele cu un ou bătut.
- Se coc în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 grade, timp de 20 minute.
Poftă bună!