Pregătiți o pastă de roșii gustoasă și sănătoasă, foarte groasă – astfel încât lingura o să stea fixă, cand o vei pune in pasta asta de rosii. În același timp, nu va fi necesar să fierbeți rosiile foarte mult timp.
Pentru aceasta reteta puteti folosi orice cantitate de rosii, in functie de ce aveti disponibil – cu cat cantitatea de rosii este mai mare, automat, timpul de gatire va creste.
Ingrediente:
- 3-4 kg de rosii
- ulei
Mod de preparare:
Mai întâi, treceți roșiile printr-un storcator de rosii. Lăsați sucul în recipient timp de 1-1,5 ore.
După cum puteți vedea din fotografiile de mai jos, sucul s-a separat în suc gros și „apă”.
Separați pulpa și puneți-o într-un recipient separat. Nu turnați insa si lichidul/sucul.
Între timp, cât stă sucul, fierbeți roșiile, trecute prin storcator, pe aragaz, la foc mic, timp de 1,5 – 2 ore. Apoi se mixeaza cu un blender vertical pentru a obține o compozitie omogenă.
Puneti pasta de roșii fierbinte, in borcane curate. Deasupra se toarna ulei incins (atunci cand au inceput sa apara bule la incalzire) si se inchide cu capace. Datorită uleiului, pasta de roșii nu va fi acoperită cu mucegai și va rezista câțiva ani!
Iar sucul rămas poate fi pur și simplu băut sau folosit în loc de apă la ciorbe – daca va fi pastrat pe termen lung, poate fi sterilizat.