prajitura branza zmeura
publicitate

Chiar 10 minute dureaza sa faci aceasta prajitura. Adevarul este ca se termina mult mai repede, decat se prepara. Se merita sa faci aceasta prajitura cu crema de branza si zmeura. Reteta este explicata pas cu pas in randurile de mai jos.

Ingrediente necesare:

  • 1 pachet biscuiti fara gluten
  • 30 gr unt, 1 lingura unt de cocos
  • 250 gr branza mascarpone, 250 gr crema de branza
  • 250 gr zmeura, 1/2 pliculet gelatina
  • Miere de albine dupa gust

Mod de preparare:

publicitate

Zdrobim biscuitii pana obtinem o pulbere fina. Adaugam untul topit si untul de cocos. Amestecam bine.

Pregatim o tava de copt cu diametru de aproximativ 15 cm. Pe fundul tavii punem o hartie de copt. Introducem amestecul de biscuiti si unt in tava. Cu o lingura, apasam usor aluatul de biscuiti.

Amestecam branza mascarpone cu crema de branza. Ar fi bine sa folosim o branza mascarpone de calitate,, mai tare si mai groasa. Putem adauga miere in acest amestec daca vrem sa fie mai dulce. Intindem crema obtinuta peste aluatul de biscuiti din tava.

felie prajitura branza zmeuraAmestecam zmeura cu gelatina si o incalzim in cuptorul cu microunde. Dupa ce o scoatem din cuptor, o turnam peste crema de branza. Punem prajitura la frigider pentru cel putin 4 ore.

De preferat ar fi sa o lasam la frigider o noapte intreaga. A doua zi, o putem taia in felii si servi impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!

Pregatirea acestei prajituri a durat doar 10 minute, nu mai mult. Este o prajitura foarte simpla care, desigur, se termina in cateva minute.

publicitate