Ingrediente pentru blat:
- 7 ouă
- 150 g zahăr
- 150 g făină
- 2 plicuri cappuccino
- 100 g miez de nucă
- 1 praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 225 g zahăr
- 250 g unt
- 3 ouă
- 5 plicuri cappucciuno
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile. Adăugăm zahărul și gălbenușurile. Mixăm bine, pe urmă adăugăm făina amestecată cu miezul de nucă, praful de cop și cappuccino. Amestecăm bine până la omogenizare.
2. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.
3. Pentru cremă, punem ouăle la fiert pe baie de aburi. Adăugăm zahărul, pliculețele de cappuccino, amestecăm până la omogenizare.
4. Pentru a forma prăjitura, tăiem blatul în două, îl însiropm și tapetăm cu cremă.
5. Pentru glazură, batem 250 ml de frișcă cu ajutorul unui mixer.
La final, decorăm cu glazura obținută.
Poftă bună!