Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Desert

Prajitura Boema – Un desert delicios pentru tine si familia ta

Prajitura Boema – Un desert delicios pentru tine si familia ta

Aceasta reteta este perfecta pentru tine si familia ta intr-o seara cand urmariti emisiunea preferata. Gustul intens de ciocolata si frisca vor satisface perfect nevoile dumneavoastra de dulce.

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 35 g cacao
  • 35 ml lapte
  • 35 ml ulei
  • un praf de copt

Ingrediente pentru sirop:

  • 200 g zahar
  • 400 ml apa

Ingrediente pentru crema ganache:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida

Ingrediente pentru toping:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 400 g frisca (pentru ‘mot’)
  • cirese sau visine confiate

Mod de preparare blat:

Intr-un bol vom amesteca treptat albusurile cu zaharul, pana cand acesta se va topi. Peste acestea vom adauga si galbenusurile, mixand incontinuu. Peste acestea vom adauga laptele si uleiul.

Placinte pufoase cu branza de vaci

Plăcinte pufoase și parfumate, umplute cu brânză de vaci

Tort pufos Aripi de inger

Tort delicat „Aripi de înger”, cu banane: gustos, moale și pufos. Se termină instant!

Chec cu mere si stafide

Chec pufos cu mere și stafide – o rețetă ușoară și ieftină

Rulouri cu nutella

CovriNutella – rulouri pufoase cu umplutură cremoasă de ciocolată

Chifle cu mere

Chifle cu mere și scorțișoară: aluat fără ou, pufoase și aromate

Cornulete cu lapte condensat

Cornulețe fragede umplute cu lapte condensat – pur și simplu se topesc în gură

Separat vom amesteca faina cu praful de copt si cacaoa. Vom turna si pe acestea treptat in compozitia din bol, amestecand incontinuu pana cand consistenta acesteia devine omogena.

Intre timp vom preincalzi cuptorul la 180 de grade celsius. Vom pregati o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt peste care vom turna compozitia din bol. Vom lasa blatul in cuptor, la copt timp de 25-30 de minute.

Cand acesta este gata il vom lasa la racit.

Intre timp vom amesteca zaharul si apa pentru a insiropa blatul cand se va raci.

Mod de preparare crema ganache:

Intr-o oala la bain marie vom topi ciocolata si frisca lichida, amestecand continuu pana la topirea acesteia. Cand aceasta este gata o vom pune la frigider (cam o zi). Cand este rece o scoatem si o mixam cu ajutorul unui mixer pana cand aceasta capatat o consistenta groasa de frisca.

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă

Mod de preparare toping:

Vom topi si aici intr-o cratita, pe abur, ciocolata si cu cele 3-4 linguri de frisca pentru glazura.

Mod de preparare prajitura:

Vom incepe cu insiroparea blatului. Dupa ce am insiropat blatul il vom portiona in patrate egale. Peste acestea vom adauga topingul. Peste toping vom adauga crema ganache si cate un mot de frisca cu ajutorul unui poush.

Prajiturile sunt gata! Pofta buna!

https://www.facebook.com/torturiNico.85/posts/2068537216701229?__tn__=-R

 

 

 

 

Share220Pin49
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Placinte pufoase cu branza de vaci
Desert

Plăcinte pufoase și parfumate, umplute cu brânză de vaci

Salata de vinete cu fasole
Murături

Salată de vinete cu fasole: delicioasă ca aperitiv, salată sau chiar garnitură

Tort pufos Aripi de inger
Desert

Tort delicat „Aripi de înger”, cu banane: gustos, moale și pufos. Se termină instant!

Congelarea ciupercilor
Sfaturi

Cât timp poți păstra ciupercile în congelator ca să fie sănătoase?

Clatite pentru mic dejun
Rețete Delicioase

Mic dejun gustos, gata în doar 10 minute – clătite sățioase cu cașcaval

Dulceata de mere
Rețete Delicioase

Dulceață de mere: preparată în casă, 100% naturală și foarte aromată

Chec cu mere si stafide
Desert

Chec pufos cu mere și stafide – o rețetă ușoară și ieftină

Rulouri cu nutella
Desert

CovriNutella – rulouri pufoase cu umplutură cremoasă de ciocolată

Zacusca de viente cu usturoi
Murături

Zacuscă de vinete: în fiecare toamnă fac câte 30 de borcane. Foarte buna!

propolis
Sănătate

Propolisul denumit „Penicilina românească” – este un antibiotic natural folosit în medicină de mii de ani

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă