Acasă Desert Prajitura Boema – Un desert delicios pentru tine si familia ta

Prajitura Boema – Un desert delicios pentru tine si familia ta

0
Prajitura Boema – Un desert delicios pentru tine si familia ta

Aceasta reteta este perfecta pentru tine si familia ta intr-o seara cand urmariti emisiunea preferata. Gustul intens de ciocolata si frisca vor satisface perfect nevoile dumneavoastra de dulce.

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 35 g cacao
  • 35 ml lapte
  • 35 ml ulei
  • un praf de copt

Ingrediente pentru sirop:

  • 200 g zahar
  • 400 ml apa

Ingrediente pentru crema ganache:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida

Ingrediente pentru toping:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 400 g frisca (pentru ‘mot’)
  • cirese sau visine confiate

Mod de preparare blat:

Intr-un bol vom amesteca treptat albusurile cu zaharul, pana cand acesta se va topi. Peste acestea vom adauga si galbenusurile, mixand incontinuu. Peste acestea vom adauga laptele si uleiul.

Separat vom amesteca faina cu praful de copt si cacaoa. Vom turna si pe acestea treptat in compozitia din bol, amestecand incontinuu pana cand consistenta acesteia devine omogena.

Intre timp vom preincalzi cuptorul la 180 de grade celsius. Vom pregati o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt peste care vom turna compozitia din bol. Vom lasa blatul in cuptor, la copt timp de 25-30 de minute.

Cand acesta este gata il vom lasa la racit.

Intre timp vom amesteca zaharul si apa pentru a insiropa blatul cand se va raci.

Mod de preparare crema ganache:

Intr-o oala la bain marie vom topi ciocolata si frisca lichida, amestecand continuu pana la topirea acesteia. Cand aceasta este gata o vom pune la frigider (cam o zi). Cand este rece o scoatem si o mixam cu ajutorul unui mixer pana cand aceasta capatat o consistenta groasa de frisca.

Mod de preparare toping:

Vom topi si aici intr-o cratita, pe abur, ciocolata si cu cele 3-4 linguri de frisca pentru glazura.

Mod de preparare prajitura:

Vom incepe cu insiroparea blatului. Dupa ce am insiropat blatul il vom portiona in patrate egale. Peste acestea vom adauga topingul. Peste toping vom adauga crema ganache si cate un mot de frisca cu ajutorul unui poush.

Prajiturile sunt gata! Pofta buna!

https://www.facebook.com/torturiNico.85/posts/2068537216701229?__tn__=-R

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.