Ingrediente:
Ingrediente pentru blatul 1:
400 gr faina alba, 1 pachet de unt, 1 ou, 1 lingurita mica de amoniac (stins cu zeama de lamaie) 4 linguri de lapte la temperatura camerei sau putin incalzit, 2 linguri cacao
Ingrediente pentru blatul 2: 6-7 lingurite faina, 3 oua , 6-7 lingurite zahar, 1 plic zahar vanilinat, 4 lingurite apa
Ingrediente pentru cremă:
200 ml lapte, 1 lingura cu varf de faina ,200 gr zahar, 1 sticluta esenta de vanilie, 1 pachet unt, coaja rasa de la o lamaie medie
Mod de preparare:
Blatul 1:
Amesteca bine toate ingredientele intr-un lighean mai mare. Imparte compozitia in doua ca sa obtii doua foi. Coace foile pe dosul unei tavi de copt (in prealabil unsa cu putin unt si infainata). Stii ca foile sunt coapte cand prind o culoare rumena.
Blatul 2:
Bate ouale spuma. Amesteca apoi ouale cu faina (pune-o treptat) si cu restul ingredientelor. Imparte compozitia in doua, ca sa obtii tot doua foi. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Baga pe rand foile la copt. Sunt gata atunci cand trec testul cu scobitoarea.
Crema
Pune faina, zaharul si laptele la bain-marie. In momentul in care incepe sa se ingroase crema, pune untul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Omogenizeaza.
Asamblare
Pe un platou pune o foaie de blat cu cacao. Intinde putina crema pe el. Acopera cu o foaie de blat 2, iarasi pune crema si acopera cu cealalta foaie de blat cu cacao. Pudreaza, daca vrei, niste zahar, apoi baga in frigider pentru cateva ore.