Aripioare de pui picante și crocante, mult mai bune decât cele de la KFC – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 1 kg aripioare de pui
- 400 g făină
- 4 ouă
- 100 ml lapte
- 2 linguri boia iute
- 1 lingură cimbru uscat
- 1 lingură pudră de ghimbir
- 1 linguriță de piper
- 1 lingură pudră de usturoi
- 2 lingurițe de sare
- 1 linguriță rozmarin
- ulei
Mod de preparare:
1. Spălăm și curățăm aripioarele de pui. Partea superioară a aripilor, nu se folosește.
2. Amestecăm făina cu pudra de boia, cimbru, usturoi, ghimbir, piper, sare și rozmarin. Amestecăm bine până la omogenizare. Dacă nu vă place gustul picant, puteți să înlocuiți boiaua iute cu una dulce sau ghimbirul cu turmeric. Puteți să folosiți și un mix de ingrediente pentru carnea de pui.
3. Separat, batem ouăle cu 100 ml de lapte, folosind o furculiță.
4. Dăm fiecare aripioară prin compoziția de ou și lapte, pe urmă le dăm prin mixul de condimente și făină. Procedăm la fel de 2 ori pentru a obține o crustă crocantă.
5. Așezăm aripioarele într-un vas încins cu ulei. Le coacem în baie de ulei, timp de 5 minute, până se rumenesc frumos și capătă o culoare aurie-închisă.
6. Le prăjim pe foc mic, pe urmă le așezăm pe un platou acoperit cu un prosop de bucătărie.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!