Astăzi vom pregăti o gustare delicioasa si satioasa – batoane crocante de dovlecel în pane cu cascaval. Sunt sigura că multora dintre voi le va plăcea această rețetă. Dovlecelul se gătește la cuptor fără o picătură de ulei. Este simplu, rapid și foarte gustos.
Ingrediente necesare:
- dovlecel – 2 buc.
- smantana – 200 g (sau 2 oua)
- 2 catei de usturoi
- sare piper
- cascaval – 100 g.
- pesmet – 100 g.
Mod de preparare:
Tăiați dovlecelul în betisoare groase de 1-1,5 cm.
Adăugați usturoiul tocat, sare și piper negru măcinat in smântână. Amesteca totul.
Rade 100 de grame de cascaval pe răzătoarea medie sau fină și adaugă aceeași cantitate de pesmet dupa care amestecam.
Acum scufundați fiecare baton în sosul de usturoi și smântână, apoi dati-l prin amestecul de cascaval și pesmet. Se scutura excesul si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Procedăm la fel și cu restul bețișoarelor de dovlecel. În loc de smântână, puteți folosi ouă bătute.
Vom obține o tavă întreagă de bețișoare de dovlecei, o bagam la cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade pentru 25-30 de minute până se rumenesc.
Timpul de gătire va depinde si de cuptorul folosit. Rezultatul este un dovlecel delicios, fraged și suculent, cu o crustă crocantă de cascaval deasupra. Și, în același timp, am pregătit dovleceii fără a folosi ulei.
Recomand aceasta reteta tuturor. Este mai bine să se servească cu sos de smântână sau ca garnitura la un fel principal. Pofta buna!