publicitate

Ingrediente:

  • 6 dovlecei mijlocii sau 1 kg dovlecei in floare
  • 1 ceapa
  • supa de pui
  • 3 cesti de lapte degresat
  • 1 ceasca de parmezan ras
  • 4 linguri de faina
  • sare si piper dupa gust
  • 1 jumatate de legatura marar

Preparare:

publicitate

Spalam si radem dovlecii prin razatoarea cu ochiuri mari. Taiem ceapa marunt. Punem doveceii si ceapa, intr-o oala si ii acoperim cu apa. Lasam sa dea in fiert si adaugam 3-4 linguri de supa de pui.
Dupa 20 de minute adaugam si 2 cesti de lapte. Intrun castronel dizolvam faina cu o ceasca de lapte si turnam peste dovlecei, amestecan incontinu, sa nu se faca cocoloase.
Adaugam parmezanul ras, sare si piper dupa gust si mararul taiat marunt.
Servim calda sau rece cu crutoane.

publicitate